Veronica

”Att få förtroendet att resa med och titta in i en människas liv är mäktigt

Möt Veronica, kurator på Café David och Nattjouren i Kristianstad:

”Att få förtroendet att resa med och titta in i en människas liv är mäktigt”

Jag är kurator på Café David och Nattjouren på Skåne Stadsmission i Kristianstad. Som kurator finns jag här för deltagarna. Det kan handla om samtal, stöd i olika kontakter, att följa med deltagarna till olika myndigheter eller bara umgås – att spela kort, ta en kopp kaffe, måla eller att spela kubb nu när det är fint väder. Det blir många samtal, för vissa av våra deltagare dagligen. För andra inte lika ofta, men återkommande. Om jag får en stund över är jag i vårt café där jag umgås och pratar med de deltagare som inte kommer in till mig på kontoret.

Det bästa med mitt jobb är att jag verkligen älskar det jag gör och känner att jag hamnat rätt. Det är människorna och deras olika öden i livet som är spännande att få vara en del av. Att få förtroendet att resa med och titta in i en människas liv är mäktigt.

Det svåraste är när man hjälper en deltagare. När man nästan är i hamn och precis ska lägga till och ett samtal från en myndighet eller någon annan gör att deltagaren ger upp och kastar loss igen.

Det händer så mycket och allt är speciellt på sitt sätt, men ett speciellt minne jag bär med mig var en deltagare som mådde riktigt dåligt. Vi hjälpte honom hem och bäddade ner honom i sängen. Dagen efter så kom deltagaren tillbaka och tackade så mycket för att vi hjälpte honom hem. Att få se den tacksamheten i en människas ögon som jag egentligen inte trodde skulle komma ihåg vad vi gjorde värmer i mitt hjärta. Då vet man att det är de små sakerna som man gör som kan betyda så mycket för någon annan.

Om jag hade fått ge en enda gåva till våra deltagare hade det varit att hitta glädjen till livet och att få leva ett lyckligt liv.

 

Veronica

På bilden: Veronica