Fältare sökes till projektet “Ensamma barn på flykt”

Vårt arbete:

Skåne Stadsmission är en idéburen organisation vars verksamhetsidé är att arbeta lyhört och proaktivt med människor i utsatta livssituationer, akut och långsiktigt. Vi ska försvara mångfalden, synliggöra samhällets orättvisor och få enskilda individer och organisationer att engagera sig för förändring. ”Ensamma barn på flykt” är ett projekt som ägs och bedrivs av Skåne Stadsmission med medel från Allmänna Arvsfonden. Projektet vänder sig till ensamkommande barn och ungdomar som kommit till Sverige utan vårdnadshavare och av olika anledningar befinner sig utanför asylprocessen. I projektet arbetar projektledare, jurist samt fältarbetare och vi erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning samt socialt och praktiskt stöd till vår målgrupp. Vi är unika i Sverige med att aktivt fältarbeta gentemot målgruppen och söker en fältarbetare på 50 % som vill vara en del av vårt spännande projekt. Vi söker dig som brinner för att möta och hjälpa människor i utsatthet där individens rättigheter och behov är i fokus.

Arbetsuppgifter

Som fältarbetare i projektet består dina arbetsuppgifter utöver fältarbete att identifiera relevanta samarbetsaktörer, hjälpa målgruppen med praktiska uppgifter som kontakt med socialtjänst men även vara en del av vår öppna verksamhet och aktiviteter med målgruppen.

Vi söker dig med erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar i utsatta situationer och som har språkkompetens utöver svenska som exempelvis arabiska, dari eller somali. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. God samarbetsförmåga och social förmåga är viktigt och något vi förutsätter när du söker tjänsten som fältarbetare hos oss.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning med inriktning socialt arbete eller likvärdig kompetens.
 • Relevant erfarenhet från idéburna sektorn.
 • Personlig lämplighet.
 • Språkkompetens genom arabiska, dari eller somali.
 • Över 25 år
 • Vi ser gärna kvinnliga sökande

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta situationer
 • Vana att hålla i samtal
 • Erfarenhet av att arbeta med ensamkommande barn och ungdomar.
 • B körkort
 • Erfarenhet av fältarbete

Varaktighet/Arbetstid

50 %. Flexibla arbetstider. Vissa kvällar och helger. Provanställning med möjlighet till allmän visstidsanställning tom april 2019.

Lön: Enligt kollektivavtal.

Ansökan

Sista ansökningsdag 15/6-17. Ansökningar kommer att behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Märk ansökan: Fältare Ensamma barn på Flykt

Vi tar emot ansökan via e-post: klas.herrmansson@skanestadsmission.se

Tillträdesdag: 15 augusti. Eventuellt finns arbetspass tillgängliga under sommaren.

Kontakt

Klas Herrmansson

Mail: klas.herrmansson@skanestadsmission.se

Telefon: 076-647 15 36

 Arbetsgivare

Stiftelsen Skåne Stadsmission