RONNY

Ronny som arrangerar Bikers for Charity Run för Malmös utsatta: “Jag har lärt mig att det alltid finns en historia bakom en människa och en människas tragedi.”

RONNY

För tredje året i rad arrangerar Ronny tillsammans med volontärer Bikers for Charity Run för Malmös utsatta. Totalt är de åtta personer som hjälps åt. Bikers for Charity för Malmös utsatta är ett mc run för motorcyklister. Alla intäkter går oavkortat till Skåne Stadsmissions Café David i Malmö.

Ronny om varför han valt att engagera sig: ” Jag tycker att jag har det inom mig, jag vill hjälpa andra människor. Folk tar för givet att när de går upp på morgonen kan de sätta på en kopp kaffe, bre sig en macka och äta sin frukost i lugn och ro. Jag tänker på att alla inte har det så. Som istället kanske vaknar upp under en bro eller på något annat ställe som de inte kan kalla sitt hem. Många som lever i utsatthet och hemlöshet får väldigt lite stöd från staten. De syns inte. Jag har lärt mig att det alltid finns en historia bakom en människa och en människas tragedi. Det är inte så att man en dag vaknar upp och bestämmer sig för att börja dricka, förlora jobbet eller bli kriminell. Det finns alltid en historia bakom. Vi borde sluta döma och lyssna istället.”

Ronny fortsätter: ”Om en mc står brevid vägen och hjälmen ligger bakom mc på marken då vet man att någon behöver hjälp. För oss som bikers är det då en självklarhet att hjälpa till. någon behöver hjälp då får man den. I min klubb för militärveteraner tar vi hand om varandra när man har dålig dag. Det har varit flera Charity run b la för att samla in pengar till Stadsmissionen och prostacancer. Bikers har ett varmt hjärta.”

”Om jag skulle få ge människorna på Café David en enda gåva skulle det vara ett hem. Trygghet. När man tänker på en gåva tänker man ofta på något materiellt. Jag tror inte att människorna på Café David söker materiella saker – de vill ha en trygg tillvaro”.

Den 22 juli är det samling på Bike Line kl. 11:00. Sedan kör man en runda på åtta mil med två stopp i Skurup och Torup där det blir fika och tipsrunda. Kl. 14:00 är det återsamling på Bike Line med fika, grill och musik från rockbandet Deadly Devoted från Trelleborg som spelar live. På plats säljs b la t-shirts, kaffe, kakor, korv och läsk.

Till deltagarna på Café David skickar Ronny en extra varm hälsning:

”Hoppas vi ses den 22 juli kl. 14:00. Jag bjuder på fika och ser fram mot en pratstund! Välkomna!”

Vi på Skåne Stadsmission skickar ett VARMT TACK till Ronny med volontärer, Bike Line, sponsorer och alla bikers som kör för deltagarna på Café David!