Skåne Stadsmission julklappsbutik

Under julen hör många av sig till oss och ber om hjälp med julklappar till sina barn. Det är någon som vi gärna hjälper till med, men tyvärr har vi begränsade resurser och kan därför inte dela ut julklappar till alla. Julen 2022 kommer vi att kunna dela ut julklappar till ungefär 1000 barn. Vi gör allt vi kan för att kunna hjälpa så många som möjligt.

Vem kan få julklappar?

I första hand delar vi ut julklappar till familjer som vi redan har kontakt med i våra sociala verksamheter, som Unga forum och Matmissionen. Det är familjer som vi stöttar på olika sätt, med rådgivning, social samvaro, mat och kläder. Har du en kontakt med Skåne Stadsmission sedan tidigare så hör av dig för att få veta mer.

Jag har fått besked om att jag ska få julklappar hos er – hur går det till?

Om du har gjort en intresseanmälan och fått bekräftelse för att du kan få julklappar har du fått ett mejl med en länk med en tid samt adress till julklappsbutiken. Du kan sedan komma på den tiden och själv välja julklappar till dina barn.

Jag har fått besked om att jag inte kan få julklapp hos er – vad kan jag göra?

Vi beklagar verkligen att vi inte kan hjälpa alla som behöver det. Om du har en akut situation och även saknar mat och kläder till din familj så bör du kontakta din kommuns sociala jour. Kommunen är ytterst ansvarig för alla invånare och kan ofta hjälpa till med nödstöd. Malmö stads sociala jour hittar du här.

Det finns också andra organisationer i Malmö som ordnar julfirande och julklappsutdelning. Här är några:

Giving Peoples julansökan

Jalla Jalla en jul för alla:
Julfest och julklappar för barn och vuxna. Moriskan Folkets Park 24 december, klockan 10.00-20.00

Frälsningsarmén:
Möjlighet att göra ansökan fram till 30/11. Ansökningsblanketter hämtas på tisdagar 13-15 på Hyregatan 3B, Malmö

Röda Korset Malmö:
Julfest/julbord på Röda korsets hus i Malmö i december. Kontakta dem här: huset.malmo@redcross.se

Jag vill skänka julklappar

Vad fint! Läs mer här om vad vi behöver och hur du gör!