Goda matkassar + fotbollsträning = win!

Hur kan man kombinera billiga matkassar med gratis träning? Den 28 februari startade vi på Skåne Stadsmission tillsammans med IFK Malmö projektet Matkassar.

Varje tisdag kl 13–15 finns vi därför på plats på Malmö stadion där vi tillsammans med IFK Malmö säljer matkassar för 30 kr styck, till människor som har svårt att få ekonomin att gå ihop.

Pengarna går oavkortat till ”fri lek”, som handlar om att ge barn och unga mellan 5–15 år möjligheten att gratis få spela fotboll i IFK Malmös regi. Barnen och ungdomarna tillgodoses dessutom med gratis träningskläder och fotbollsskor.

Två goda gärningar i en

Klas Hermansson, som jobbar Skåne Stadsmissions verksamhet Unga forum, är positiv.
”Från projektet är vi väldigt glada över vårt samarbete. Denna veckan sålde vi slut på matkassarna och hela 32 st såldes”, säger han. ”Det vi ser som oerhört positivt utöver att vi bidrar till ett hållbart samhälle är att pengarna oavkortat går till inkluderande verksamhet i form av fotboll som främjar god hälsa, inkludering och delaktighet.”

Vi säljer matkassar tills de tar slut, först till kvarn. Om det finns kassar kvar finns det även möjlighet att handla på onsdagar kl 13–15.

Pris: 30 kr/matkasse. 1 matkasse/familj alternativt person.
OBS: Kontant betalning
Adress: Malmö Stadion, Eric Perssons väg 1, 217 62 Malmö i IFK Malmös klubblokaler (mitt emot O`Learys).

Kontakt
Hanna Scott
Skåne Stadsmission
Tel: 0732 040 343
Mail: hanna.scott@skanestadsmission.se