Sjuksköterska till vår mottagning i Kristianstad sökes

Om oss

På människans uppdrag för ett medmänskligare Skåne. Skåne Stadsmission är en idéburen organisation som sedan 1916 arbetar med människor som lever i utsatta livssituationer. En stadsmission är i ständig rörelse för att möta orättvisor och människor i utsatthet och försvarar människors lika värde. Vår människosyn grundar sig på ett arbeta för att ge alla människor ökad egenmakt.

Sedan 2001 driver Skåne Stadsmission i samarbete med Region Skåne en sjuksköterskemottagning med tillgång till läkare och tandläkare 1 gång i veckan för människor som lever i utsatthet. Mottagningar finns i Malmö, Kristianstad och i Helsingborg. Stadsmissionshälsan är en målgruppsanpassad sjukvård utan tidsbokning och med möjlighet till rådgivning och stöd längs hela vårdkedjan. Målgruppen består till stor del av patienter med beroendeproblematik och psykisk ohälsa men även av andra som av olika anledningar har svårt att tillgodose sig den traditionella sjukvården.

Om dig

Nu söker vi en flexibel, drivande och självständig sjuksköterska till Stadsmissionshälsans mottagning i Kristianstad. Vi ser gärna att du har erfarenhet av olika verksamhetsområden inom sjukvården och därmed en bred kompetens.

Du som sjuksköterska på Skåne Stadsmission är målinriktad, engagerad, kreativ och flexibel. Du är även tydlig och bestämd om så krävs och du har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt med en stark empatisk förmåga och att du förmedlar lugn och trygghet. Vi värdesätter också humor. Stor vikt läggs vid personlighet.

Om tjänsten

Vi söker en sjuksköterska med start 1 april för ett vikariat på 4 mån, med möjlighet till förlängning.

Som anställd på Skåne Stadsmission kan du påverka och göra verklig skillnad. Här får du möjlighet utvecklas och växa – både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för ett medmänskligare Skåne. Du kommer att ingå i ett team som idag består av verksamhetschef, fyra sjuksköterskor, tre läkare och en tandläkare samt en tandsköterska.

Dina arbetsuppgifter:

  • Erbjuda hälso- och sjukvård inom ramen för Stadsmissionshälsans uppdrag
  • Bedriva öppen sjukvårdsmottagning i enlighet med uppdraget
  • Hänvisa till och kontakta andra vårdgivare
  • Erbjuda råd och stöd i patientens situation
  • Tillsammans med övriga aktörer arbeta kring enskilda patienter för att möjliggöra den enskildes vård
  • Aktivt delta i utvecklingsarbete

Varaktighet: Vikariat på 4 månader med möjlighet till förlängning (i Kristianstad eller på annan mottagning)
Arbetstid: 50–75% men kan diskuteras
Lön: Fast månads- vecko- eller timlön
Kollektivavtal finns

Ansökan

Ansök senast 29 mars 2019 med CV och personligt brev till ann.noren@skanestadsmission.se och ange ”Sjuksköterska” i ämnesraden. Rekrytering sker löpande.
För övriga frågor om tjänsten, kontakta Ann.

Kontakt:
Ann Norén
Enhetschef Stadsmissionshälsan
ann.noren@skanestadsmission.se 
0732-54 21 91