Skåne Stadsmission söker ansvarig för företagssamarbeten

Skåne Stadsmissions gåvofinansierade verksamheter möjliggörs tack vare gåvor från bland annat företag, privatpersoner, stiftelser och fonder. Nu utökar vi vårt samarbete med det lokala näringslivet för att möta de ökande sociala utmaningarna i vår region. Därför söker vi en kvalificerad och erfaren nyckelperson för våra företagssamarbeten.  

Vi arbetar för ett medmänskligt Skåne. Vill du vara med?  

Arbetsbeskrivning

Som ansvarig för företagssamarbeten är ditt uppdrag att utveckla Skåne Stadsmissions insamlingsarbete riktat till företag i Skåne.  

Främsta ansvarsområden

 • Utveckla och fördjupa befintliga samarbeten med företag 
 • Identifiera och bearbeta nya potentiella företagspartners  
 • Ta fram och implementera en företagsstrategi 
 • Paketera erbjudande till företagspartners 
 • Driva aktiviteter inom vårt företagsnätverk  
 • Ansvara för budget- och resultat för företagsinsamling 

Vi erbjuder en öppen och välkomnande arbetsplats med hjälpsamma och prestigelösa kollegor. Tillsammans arbetar vi alla för att nå våra mål för att kunna göra skillnad för de människor som Stadsmissionen möter. Du arbetar i nära samarbete med övriga kollegor på kommunikation- och insamlingsavdelningen samt våra sociala verksamheter och sociala företag. Teamet består i dagsläget av fyra personer som ansvarar för insamling från privatpersoner och företag samt för marknadsföring, opinionsbildning och kommunikation för alla verksamheter inom Skåne Stadsmission. Du rapporterar till vår kommunikations- och insamlingschef. 

Vem är du?

 • Du har förmåga att inspirera din omgivning och beslutsfattare på olika nivåer 
 • Du är analytisk, strategisk och utvecklingsorienterad 
 • Samarbetsförmåga internt och externt med ett lösningsfokuserat arbetssätt är en förutsättning 
 • Du är resultatinriktad och motiveras av högt ställda mål 
 • Du har ett starkt samhällsengagemang och kunskap om samhällsfrågor 
 • Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift och är bekväm i att representera organisationen i olika sammanhang 
 • Du delar Stadsmissionens värdegrund om alla människors lika och unika värde, som du kan läsa mer om här.

Vidare har du relevant högskole- eller universitetsutbildning och minst fem års erfarenhet av B2Bmarknadsföring samt försäljning. Du är van att ta ansvar för komplexa frågor och arbetar strategiskt och självständigt för att nå uppsatta resultatmål. Du har ett förtroendegivande förhållningssätt och stort nätverk i det lokala näringslivet i Skåne. Det är meriterande om du har erfarenhet från insamlingsarbete, CSR och/eller sponsring. 

Vi strävar efter en jämlik könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.  

Om anställningen

Varaktighet
Tillsvidareanställning 100 % och tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Skåne Stadsmission tillämpar 6 månaders provanställning.

Tjänsten är placerad på Skåne Stadsmissions kansli i Malmö. 

Kollektivavtal
Vård och Omsorg – Arbetsgivaralliansen

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdag är 2020-11-30 men intervjuer sker löpande.

Kontaktpersoner
Pernilla Jonsson, kommunikations- och insamlingschef 0766-47 15 09. 

Ansökan med personligt brev och CV skickas via e-post  jobbahososs@skanestadsmission.se. Ange ”Ansvarig för företagssamarbeten” i ämnesraden.

Om Skåne Stadsmission

Skåne Stadsmission är en icke vinstdrivande idéburen organisation som varje dag gör skillnad för människor som lever i utsatta livssituationer genom innovativt och professionellt socialt arbete. Vi ger akut hjälp med mat, kläder, hygien, sjukvård och sängplats, samtidigt som vi arbetar för långsiktig förändring med stödjande samtal och insatser. Vår drivkraft är att skapa förändring för enskilda individer, påverka samhällsstrukturer samt skapa opinion och påverkan för att uppnå vår vision – ett medmänskligare samhälle. Stadsmissionens värdegrund ger deltagarna nya livschanser genom ökad egenmakt.  

Skåne Stadsmission har idag drygt 100 årsarbetare, cirka 60 volontärer och en omsättning på cirka 70 miljoner kronor. Verksamheten finansieras genom IOP (Idéburet Offentligt Partnerskap), bidrag och projektmedel, försäljning av varor och tjänster samt insamlade medel från företag och privatpersoner. Vi är en av tio medlemmar i Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner och vår värdegrund har mänskliga rättigheter i fokus. 

Läs gärna mer om oss på vår hemsida eller följ oss på våra sociala medier:  

Hemsida: https://www.skanestadsmission.se
Facebook: https://www.facebook.com/skanestadsmission
Linkedin: https://se.linkedin.com/company/skane-stadsmission 

_________________________________________________________________________________

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Skåne Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.