Timvikarier till Café David i Kristianstad

Om oss

Skåne Stadsmission gör varje dag skillnad för människor som lever i utsatta livssituationer genom innovativt och professionellt socialt arbete. Stadsmissionens värdegrund sätter den enskilda människan i fokus och ambitionen är att deltagarna ska få ökad livskvalitet och egenmakt. För Stadsmissionens medarbetare står alltid mänskliga rättigheter i fokus. Tillsammans skapar vi ett medmänskligare Skåne. Vill du vara med?

Café David är öppet varje dag året runt för personer som lever i en social och ekonomisk utsatthet, ofta med beroendeproblematik och/eller psykisk ohälsa. Här finns följande insatser:

 • Akut nödhjälp med mat, kläder och möjlighet att sköta den personliga hygienen
 • Samtal med utgångspunkt från den enskildes behov och önskan om hjälp
 • Stöd och hjälp med hälso-och sjukvårdsfrågor
 • Aktiviteter med utgångspunkt från den individuella kreativiteten med fokus på stort inflytande från deltagarna
 • Stöd för kontakt med myndigheter, andra aktörer och organisationer

På Café David finns en kurator och Stadsmissionshälsans sjuksköterskemottagning med tillgång till läkare. Här erbjuds människor en trygg plats att vara på.

Arbetsuppgifter i Café David

Arbetsuppgifterna består av att finnas till hands och stötta varje deltagare genom att se och bemöta varje människa där hen befinner sig just för stunden. Detta innefattar samtalsstöd och vägledning kring dess situation samt att hänvisa till rätt instans, internt och externt. Arbetet innebär även att servera måltider, tillgodose behov gällande dusch samt klädutlämning och utförandet av aktiviteter tillsammans med deltagarna.

Din roll på Skåne Stadsmission är en av de viktigaste för våra deltagare. Du kommer att spela en stor roll i vår verksamhetsutveckling.

Önskvärda kvalifikationer och erfarenheter:

 • Delar Stadsmissionens värdegrund.
 • Har god kännedom om målgruppens behov.
 • Är engagerad i och intresserad av att arbeta med människor.
 • Har förmåga att samarbeta och arbeta mot uppsatta mål.
 • Har en god kommunikativ förmåga och erfarenhet av konflikthantering samt motiverande samtal (MI).
 • Har B-körkort
 • Har möjlighet att arbeta med kort varsel

Vi lägger stor vikt vid personlig tillämplighet.

 

Om anställningen

Varaktighet
Timanställning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Kollektivavtal
Vård och Omsorg – Arbetsgivaralliansen

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdag är 2020-12-06 men intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför din ansökan redan idag!

Kontaktpersoner

Karin Arndt Enhetschef karin.arndt@skanestadsmission.se

Madeleine Hejde HR-generalist 0766-471517  madeleine.hejde@skanestadsmission.se

Ansökan med personligt brev och CV skickas via e-post  jobbahososs@skanestadsmission.se. Ange ”Timvikarie Kristianstad” i ämnesraden.

 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Skåne Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

____________________________________________________________________________________________

Skåne Stadsmission arbetar för ett medmänskligt Skåne genom att försvara mångfalden, synliggöra samhällets orättvisor och få enskilda individer och organisationer att engagera sig för förändring. Skåne Stadsmissions verksamheter är uppskattade och har ett brett nätverk med många samarbetspartners inom bland annat kommun, kyrka, näringsliv. Antalet företag och privatpersoner som stödjer oss genom att skänka mat, produkter och/eller tjänster till våra verksamheter är många. Volontärer och frivilliga medarbetare är en viktig del i det dagliga arbetet i våra verksamheter. Vår vision: På människans uppdrag för ett medmänskligare Skåne.