Vi söker läkare för timanställning till Stadsmissionshälsan

Skåne Stadsmission gör varje dag skillnad för människor som lever i utsatta livssituationer genom innovativt och professionellt socialt arbete. Stadsmissionens värdegrund sätter den enskilda människan i fokus och ambitionen är att deltagarna ska få ökad livskvalitet och egenmakt. För Stadsmissionens medarbetare står alltid mänskliga rättigheter i fokus. Tillsammans skapar vi ett medmänskligare Skåne. Vill du vara med?

Om tjänsten

Sedan 2001 driver Skåne Stadsmission i samarbete med Region Skåne sjuksköterskemottagningar med tillgång till läkare en gång per vecka för människor som lever i utsatta situationer.
Mottagningarna finns i Malmö, Kristianstad och i Helsingborg. Stadsmissionshälsan erbjuder hälso-och sjukvård utan tidsbokning och med möjlighet till rådgivning och stöd längs hela vårdkedjan.

Stadsmissionshälsan vänder sig till människor som av olika anledningar har svårt att tillgodogöra sig den traditionella sjukvården.
Du kommer att ingå och samarbeta i vårt team som idag består av enhetschef, fyra sjuksköterskor, två läkare och två tandläkare samt en tandsköterska.
Arbetstid är ca 2-4 h per vecka som kan förläggas dagtid eller kvällstid.

Arbetsuppgifter

  • Erbjuda hälso-och sjukvård inom ramen för Stadsmissionshälsans uppdrag
  • Bedöma, undersöka och vid behov remittera/kontakta andra vårdgivare,
  • Erbjuda råd och stöd i patientens situation i dennes olika kontakter.
  • Tillsammans med övriga aktörer arbeta kring den enskilda patienter för att bredda den enskildes möjligheter till bästa tänkbara vård.
  • Aktivt delta i utvecklingsarbete
  • Inhämta och sprida kunskap till andra aktörer om vårt arbete
  • Dokumentation

Om dig

Du som söker är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Vi ser gärna att du har erfarenhet av olika verksamhetsområden inom hälso-och sjukvården och därmed en bred kompetens.
God svenska i tal och skrift är förutsättning för tjänsten.

Vi söker dig som är öppen, har ett positivt förhållningssätt och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du ser samarbete som en förutsättning för ett gott arbete och för dig präglas arbetet av patientfokus. Vi tror du som söker är lyhörd, serviceinriktad, flexibel och noggrann, allt för att ge en god och kvalitativ vård till våra patienter. Vi kommer i denna tjänst att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen

Anställningsform
Timanställning

Arbetstid
2-4 h per vecka. Kan förläggas dagtid eller kvällstid.

Kollektivavtal tillämpas
Arbetsgivaralliansen, Vård och omsorg

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 3 april 2020. Intervjuer sker löpande. Skicka CV och personligt brev till
ann.noren@skanestadsmission.se. Ange ”Ansökan läkare” i ämnesraden.

Kontaktperson
Ann Norén, Enhetschef Stadsmissionshälsan
ann.noren@skanestadsmission.se
040-685 03 04