Vi söker personal till värmestuga i vinter

Vintern närmar sig och vi behöver din hjälp för att bedriva en nattöppen värmestuga för de som inte har en trygg plats att vistas på. Antalet hemlösa i Malmö överstiger långt de befintliga antalet platser med möjlighet till värme som finns idag.

Värmestuga Vuxna är ett samarbete mellan Skåne Stadsmission, Svenska Kyrkan, Kontrapunkt, Röda Korset och Fryshuset. Skåne Stadsmission har arbetsgivaransvaret. Värmestugan Vuxna samarbetar nära med Värmestugan Unga.

Om oss

Skåne Stadsmission är en fristående, idéburen organisation som driver professionell social verksamhet Alla verksamheter inom Skåne Stadsmission arbetar utifrån ett rättighetsperspektiv. En Stadsmission är i ständig rörelse för att möta orättvisor och människor i utsatthet och försvarar människors lika värde. Vår människosyn grundar sig i ett arbete för att ge alla människor ökad egenmakt.

Vi söker

Samordnare
Vi söker en samordnare. Du har erfarenhet av att leda och fördela arbetsuppgifter i ett team och är bekväm med att ha ett övergripande ansvar och att arbeta samordnande och planerande. Du bör ha vana av att driva processer självständigt. Du är socionom eller har annan likvärdig utbildning eller erfarenhet. Du har tidigare erfarenhet av att möta människor i utsatthet och är flexibel och inlyssnande samt van att hantera oförutsägbara situationer. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du kommer ha varierade arbetstider som inkluderar dag, kväll, viss natt och helgtjänstgöring enligt ett rullande schema.

Nattpersonal
Vi söker sex personer som kommer att arbeta nattskift. Ni har tidigare erfarenhet av att möta människor i utsatthet. En huvuduppgift är att ha kontakt och kommunicera med gäster och volontärer. Ni samarbetar bra i grupp är bra på konflikthantering och har ett värdigt, vänligt, bekräftande men tydligt förhållningssätt. Nattpersonalen utgör ett team som arbetar nära varandra, tillsammans ser ni till att rutiner och regler efterföljs och att logistiken flyter på under natten. Ni löser de konflikter som kan uppstå varsamt och kommunicerar och interagerar med besökare och har en god uppsikt över lokalen. Stor vikt sätts till personlig lämplighet. Språkkompetens är meriterande

Volontärsamordnare
Vi söker en volontäransvarig på 75%. Du ansvarar för rekrytering, viss utbildning, bokning och uppföljning av de volontärer som kommer vara inne i verksamheten under nätterna. Du är självgående med ett stort kontaktnät och en god kommunikationsförmåga. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och är van att nätverka med andra aktörer. Din arbetstid kommer mestadels vara förlagd till dagtid. Du kommer samarbeta med volontäransvarig för Värmestuga Ung.

Anställningen

En förutsättning för tillsättning av tjänsterna är att sökt finansiering erhållesAlla tjänsterna tillsätts löpande och kommer att vara tidsbegränsade visstidsanställningar. Arbetstiden kommer att vara förlagd oregelbundna tider och innebär nattarbete under tidsperioden 1/12-15/4.

Tjänsten omfattas av kollektivavtal Arbetsgivaralliansen Vård och Omsorg.

Ansökan

Skicka CV och personligt brev till liv.palm@skanestadsmission.se

Sista ansökningsdag 17/11