favicon

Jurist till Skåne Stadsmissions Unga Forum

Skåne Stadsmission är en idéburen organisation vars verksamhetsidé är att arbeta lyhört och proaktivt med människor i utsatta livssituationer, akut och långsiktigt. Vi ska försvara mångfalden, synliggöra samhällets orättvisor och få enskilda individer och organisationer att engagera sig för förändring. Unga Forum är ett projekt inom Skåne Stadsmission vars målgrupp är barnfamiljer och unga upp till 25 år som lever i någon form av social utsatthet i Malmö. Våra lokaler och kontor ligger på Malmgatan 3. På Unga Forum arbetar jurister och socionomer i nära samarbete utifrån respektive yrkeskategoris särskilda kompetens. Vi erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning samt socialt och praktiskt stöd till vår målgrupp. De ärenden vi arbetar med spänner ofta över flera olika rättsområden och berör inte sällan oerhört utsatta individer. Exempel på ärenden vi arbetar med är frågor om skydd, uppehållstillstånd och familjeåterförening där barn och unga berörs, eller andra ärenden där barns rättigheter inte tillgodosetts såsom rätten till skolgång eller sjukvård.

Vi söker en jurist som tycker om att möta människor och som ser juridiken som ett självklart verktyg för att upprätthålla grundläggande rättigheter för vår målgrupp. Som jurist hos oss har du stor frihet att driva ärenden och rättsfrågor som ligger i framkant av juridiken och som berör brännande sociala frågor där det inte sällan saknas tydliga prejudikat eller riktlinjer.

Arbetsuppgifter

Som jurist på Unga Forum består dina arbetsuppgifter huvudsakligen i att bistå vår målgrupp med juridisk rådgivning samt ombudsmannaskap vid domstol och andra myndigheter. Majoriteten av de frågor vi möter är migrationsrättsliga och du bör ha tidigare erfarenhet inom detta fält.  Andra arbetsuppgifter som rör den sociala och humanitära delen av vår verksamhet kan också komma ifråga vid behov.

Vi söker dig som har juristutbildning samt kunskap eller erfarenhet av förvaltningsrätt. Vi ser gärna att du har en högt utvecklad organisatorisk förmåga då arbetet ställer stora krav på självständighet och eget ansvar. Du behöver ett respektfullt bemötande och ett uthålligt samt lösningsfokuserat förhållningssätt då du kommer att möta utsatta människor med en komplex problematik. Vi tror att du som person är positiv och prestigelös. Som jurist är du engagerad och van att driva ärenden med lyhördhet, tålamod, noggrannhet och vision.

Kvalifikationer

–       Juristutbildning

–       Relevant erfarenhet från idéburna sektor, advokatbyrå, domstol eller annan myndighet

–       Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Meriterande

–       Erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta situationer

–       Erfarenhet av att arbeta med barn och unga

–       Språkkunskaper

–       Erfarenhet av att agera ombud

–       Erfarenhet av migrationsrätt

–       Erfarenhet av förvaltningsrätt och förvaltningsprocess

Varaktighet/Arbetstid

9 månader (tjänsten är ett vikariat).

Heltid.

Ansökan

Sista ansökningsdag 30/11 2017 men ansökningar kommer att behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Märk ansökan: Jurist Unga Forum

Vi tar emot ansökan via e-post: liv.palm@skanestadsmission.se

Tillträdesdag: 8/1 2018

Kontakt

Liv Palm, Enhetschef Unga Forum

E-post: liv.palm@skanestadsmission.se

Telefon: 0768 98 48 94

Arbetsgivare

Stiftelsen Skåne Stadsmission