Matmissionen – Malmös sociala livsmedelsbutik

Matmissionen är en en social matbutik som gör gott både för människa och miljö. Hos oss bidrar du till minskat matsvinn och som medlem får du handla mat till mycket låga priser.

Matmissionen är ett butikskoncept som tagits fram av Stockholms Stadsmission tillsammans med Axfood, och som går ut på att mat som annars skulle ha gått till spillo tas tillvara och säljs i en social butik där medlemmar får handla varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. I butikerna finns möjlighet för människor som står långt från arbetsmarknaden att arbetsträna.

Butiken

Matmissionen Skåne ligger i köpcentret Mobilia i Malmö. Butiken är öppen vardagar 11-16 och lördagar 10-14.

Medlemskap

Du kan göra en digital ansökan om medlemskap i vår app. Appen heter Matmissionen och laddas ner här för iPhone och här för Android.

Följ instruktionerna i appen. Du anger vilken region du tillhör (Stockholm/Skåne) under fliken för personuppgifter.

För att kunna bli medlem via appen krävs att du har ett svenskt personnummer, eller ett samordningsnummer. Om du saknar det, kontakta butiken.

Medlemmar bokar tid för att handla:

Bara medlemmar kan handla på Matmissionen. Du behöver boka tid för att handla i butiken. Det går max att boka två tider i veckan (vi håller på att uppdatera informationen i appen så att det blir korrekt).

Bokning sker i Matmissionens App.

Om du inte har en smartphone, eller av annan anledning inte kan ladda ner appen, prata med personal på plats så hjälper de dig med manuell bokning.

Ett varierat utbud från dag till dag

Eftersom butikernas utbud bygger på donationer från livsmedelsbranschen är det svårt att förutse exakt vad som finns i butikerna från dag till dag. Orsakerna till donationerna kan vara många, exempelvis felbeställningar eller överlager efter storhelger. Sortimentet består av produkter med till exempel mindre förpackningsskador. Varorna behöver inte ha kort hållbarhet utan vissa varor kan ha upp till flera veckor kvar till bäst före-datum.

Vem kan bli medlem?

Om du lever på försörjningsstöd, etableringsersättning, garantiersättning eller Migrationsverkets dagersättning är du automatiskt kvalificerad för ett medlemskap hos oss oavsett vilket belopp du får ut i ersättning.

Lever du på sjukersättning, sjukpenning, A-kassa, pension, föräldrapenning, aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, har löneutmätning eller månadslön efter skatt som understiger 12 163 kronor kan du bli medlem.

OBS! Som studerande kan du inte bli medlem i Matmissionen.

Adress/Hitta hit

Per Albin Hanssons väg 10-14
Mobilia köpcenter
Malmö

Aktuellt nu

Kontakt och öppettider

Öppettider:
Vardagar: 11-16
Lördagar: 10-14

Medlemmar måste
boka tid för att handla:

Bara medlemmar kan handla på Matmissionen. Du behöver boka tid för att handla i butiken. Bokning sker i Matmissionens App.
Om du inte har en smartphone, eller av annan anledning inte kan ladda ner appen, prata med personal på plats så hjälper de dig med manuell bokning.

Det går att boka max två tider i veckan.

Kontakt:
matmissionen
@skanestadsmission.se

Matmissionen: 020-10 36 30