Matmissionen – Skånes sociala livsmedelsbutik

Matmissionen är en en social matbutik som gör gott både för människa och miljö. Hos oss bidrar du till minskat matsvinn och som medlem får du handla mat till mycket låga priser.

Matmissionen är ett butikskoncept som tagits fram av Stockholms Stadsmission tillsammans med Axfood, och som går ut på att mat som annars skulle ha gått till spillo tas tillvara och säljs i en social butik där medlemmar får handla varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. I butikerna finns möjlighet för människor som står långt från arbetsmarknaden att arbetsträna.

Butikerna

Det finns två butiker i Skåne.

Matmissionen Malmö ligger i köpcentret Mobilia i Malmö. Butiken är öppen vardagar 10-18 och lördagar 10-14.

Matmissionen Helsingborg ligger på Hästhagsvägen 1 i Helsingborg. Butiken är öppen vardagar 11-16.

Medlemskap

Du kan göra en digital ansökan om medlemskap i vår app. Appen heter Matmissionen och laddas ner här för iPhone och här för Android.

Följ instruktionerna i appen. Du anger vilken stad du tillhör (Malmö, Helsingborg eller Stockholm) under fliken för personuppgifter.

För att kunna bli medlem via appen krävs att du har ett svenskt personnummer, eller ett samordningsnummer. Om du saknar det, kontakta butiken.

Medlemmar bokar tid för att handla:

Bara medlemmar kan handla på Matmissionen. Du behöver boka tid för att handla i butiken. Det går max att boka två tider i veckan.

Bokning sker i Matmissionens App.

Om du inte har en smartphone, eller av annan anledning inte kan ladda ner appen, prata med personal på plats så hjälper de dig med manuell bokning.

Ett varierat utbud från dag till dag

Eftersom butikernas utbud bygger på donationer från livsmedelsbranschen är det svårt att förutse exakt vad som finns i butikerna från dag till dag. Orsakerna till donationerna kan vara många, exempelvis felbeställningar eller överlager efter storhelger. Sortimentet består av produkter med till exempel mindre förpackningsskador. Varorna behöver inte ha kort hållbarhet utan vissa varor kan ha upp till flera veckor kvar till bäst före-datum.

Följ gärna Matmissionens butiker på Facebook, där försöker vi visa vilka varor som finns inne, så ofta som vi hinner.

Matmissionen Malmös Facebook-sida hittar du här.

Matmissionen Helsingborgs Facebook-sida hittar du här.

Vem kan bli medlem?

Om du lever på försörjningsstöd, äldreförsörjningsstöd, etableringsersättning, garantiersättning eller Migrationsverkets dagersättning är du automatiskt kvalificerad för ett medlemskap hos oss oavsett vilket belopp du får ut i ersättning.

Lever du på sjukersättning, sjukpenning, pension, föräldrapenning, aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, som efter skatt understiger 13 274 kronor kan du bli medlem. Har du månadslön eller a-kassa kan du bli medlem om du de senaste 3 månaderna haft en snittinkomst under 13 274 kronor per månad efter skatt. 

OBS! Som studerande kan du inte bli medlem i Matmissionen.

Adress/Hitta hit

Malmö:

Per Albin Hanssons väg 10-14
Mobilia köpcenter
Malmö

Helsingborg:
Hästhagsvägen 1
Helsingborg

Kontakt och öppettider

MALMÖ:

Öppettider:
Vardagar: 10-18
Lördagar: 10-14

HELSINGBORG:

Öppettider:
Vardagar: 11-16
Lördagar 10-14

Medlemmar måste
boka tid för att handla:

Bara medlemmar kan handla på Matmissionen. Du behöver boka tid för att handla i butiken. Bokning sker i Matmissionens App.
Om du inte har en smartphone, eller av annan anledning inte kan ladda ner appen, prata med personal på plats så hjälper de dig med manuell bokning.

Det går att boka max två tider i veckan.

Kontakt:

matmissionen@skanestadsmission.se

020-10 36 30