Matmissionen – Malmös sociala livsmedelsbutik

Matmissionen är en en social matbutik som gör gott både för människa och miljö. Hos oss bidrar du till minskat matsvinn och som medlem får du handla mat till mycket låga priser.

Matmissionen är ett butikskoncept som tagits fram av Stockholms Stadsmission tillsammans med Axfood, och som går ut på att mat som annars skulle ha gått till spillo tas tillvara och säljs i en social butik där medlemmar får handla varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. I butikerna finns möjlighet för människor som står långt från arbetsmarknaden att arbetsträna.

Butiken

Matmissionen Skåne ligger i köpcentret Mobilia i Malmö. Butiken är öppen vardagar 11-16 och lördagar 10-14.

Medlemmar bokar tid för att handla:

Bara medlemmar kan handla på Matmissionen. Du behöver boka tid för att handla i butiken. Det går max att boka två tider i veckan (vi håller på att uppdatera informationen i appen så att det blir korrekt).

Bokning sker i Matmissionens App.
Om du inte har en smartphone eller av annan anledning inte kan ladda ner appen kan du boka tid genom att ringa på dessa telefontider.

Ett varierat utbud från dag till dag

Eftersom butikernas utbud bygger på donationer från livsmedelsbranschen är det svårt att förutse exakt vad som finns i butikerna från dag till dag. Orsakerna till donationerna kan vara många, exempelvis felbeställningar eller överlager efter storhelger. Sortimentet består av produkter med till exempel mindre förpackningsskador. Varorna behöver inte ha kort hållbarhet utan vissa varor kan ha upp till flera veckor kvar till bäst före-datum.

TILLFÄLLIGT ANSÖKNINGSSTOPP: Från och med 1 september 2022 har vi stopp för nya medlemmar. Detta beror på det höga ansökningstrycket. Vi behöver pausa nya medlemmar under en period för att kunna skapa de bästa rutinerna för er medlemmar. 

Vem kan bli medlem?

Om du lever på försörjningsstöd, etableringsersättning, garantiersättning eller Migrationsverkets dagersättning är du automatiskt kvalificerad för ett medlemskap hos oss oavsett vilket belopp du får ut i ersättning.

Lever du på sjukersättning, sjukpenning, A-kassa, pension, föräldrapenning, aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, har löneutmätning eller månadslön efter skatt som understiger 11 190 kronor kan du bli medlem.

OBS! Som studerande kan du inte bli medlem i Matmissionen.

Adress/Hitta hit

Per Albin Hanssons väg 10-14
Mobilia köpcenter
Malmö

Aktuellt nu

Kontakt och öppettider

Öppettider:
Vardagar: 11-16
Lördagar: 10-14

Medlemmar måste
boka tid för att handla:

Bara medlemmar kan handla på Matmissionen. Du behöver boka tid för att handla i butiken. Bokning sker i Matmissionens App.
Om du inte har en smartphone eller av annan anledning inte kan ladda ner appen kan du boka tid genom att ringa på dessa telefontider.

Det går att boka max två tider i veckan.

Kontakt:
matmissionen
@skanestadsmission.se

Matmissionen: 020-10 36 30

TILLFÄLLIGT ANSÖKNINGSSTOPP
Från och med 1 september 2022 tillsvidare har vi paus för nya medlemmar. Vi återkommer när möjligheten att söka medlemskap öppnar igen.