Café David i Malmö söker timvikarier

På människans uppdrag för ett medmänskligare Skåne

Skåne Stadsmission bildades 1916 och är en fristående, idéburen organisation som driver professionell, social verksamhet för människor i hemlöshet, beroendeproblematik och annan social utsatthet. Det dagliga arbetet spänner från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individen. Arbetet utförs av utbildad och erfaren personal och utgår alltid från ett helhetsperspektiv med den enskilda människans behov i fokus. Skåne Stadsmission arbetar även med förändring i ett större sammanhang, genom att belysa orättvisor och skapa opinion där vi ser att det finns behov. Det handlar då främst om att öka medvetenheten om människors utsatthet och livsvillkor och därmed även skapa och kanalisera engagemang i samhället.

Om arbetsplatsen
Café David är en öppen verksamhet för människor som lever i någon form av utsatthet och drivs i form av en mötesplats och café. Här erbjuds människor en trygg plats att vara på. Café David tillgodoser akuta behov i form av mat, rena kläder, duschmöjligheter samt erbjuder en social gemenskap. Verksamheten stödjer deltagarna i den långsiktiga processen att förändra sina livssituationer och finns till hands i kontakten med berörda myndigheter. Aktiviteter och utflykter genomförs varje vecka tillsammans med deltagarna för att stimulera till en aktiv och positiv vardag.

Verksamheten erbjuder:

 • Aktiviteter med utgångspunkt från den individuella kreativiteten med fokus på stort inflytande från deltagarna.
 • Akut nödhjälp så som möjlighet att sköta den personliga hygienen samt mat.
 • Strukturerade samtal med utgångspunkt på deltagarens behov och situation.
 • Kontakt med myndigheter, andra aktörer och organisationer.
 • Rådgivning av Stadsmissionshälsan.

Arbetsuppgifter i Café David
Arbetsuppgifterna består av att finnas till hands och stötta varje deltagare genom att se och bemöta varje människa där hen befinner sig just för stunden. Detta innefattar samtalsstöd och vägledning kring dess situation samt att hänvisa till rätt instans, internt och externt. Arbetet innebär även att servera måltider, tillgodose behov gällande dusch samt klädutlämning och utförandet av aktiviteter tillsammans med deltagarna.

Önskvärda erfarenheter och kvalifikationer

 • Kännedom om målgruppen
 • Erfarenhet av konflikthantering och gränssättning
 • God samarbetsförmåga
 • Uttalat engagemang och intresse för att arbeta med människor
 • God kommunikativ förmåga
 • B-körkort
 • Språkkunskaper är meriterande

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningen
Anställningen är en vid behovsanställning med start omgående.

Kollektivavtal: Arbetsgivaralliansen Bransch- och löneavtal Vård och omsorg 

Sista ansökningsdag: 2019-11-18, urval sker löpande.

Ansökan skickas till: Är du intresserad av ett arbete som timvikarie hos oss är du välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) till ingrid.foschi@skanestadsmission.se.  

Kontakt
Ingrid Foschi
ingrid.foschi@skanestadsmission.se
040-664 22 52