Handledare till Skåne Stadsmissions ESF projekt ”Inkluderande arbetsintegration” i Kristianstad

På människans uppdrag för ett medmänskligt Skåne 

Skåne Stadsmission arbetar varje dag för människor som lever i utsatta livssituationer genom innovativa och professionella sociala insatser. Stadsmissionens värdegrund sätter den enskilda människan i fokus och ambitionen är att deltagarna ska uppnå ökad livskvalitet och egenmakt. För Stadsmissionens medarbetare står alltid mänskliga rättigheter i fokus. Tillsammans skapar vi ett medmänskligare Skåne.

Inkluderande arbetsintegration gör skillnad!

Skåne Stadsmission har lång erfarenhet av arbetsintegration med goda resultat för våra deltagare. Enligt utvärderingsrapport för vårt tidigare ESF-projekt fick 1/3 del av 131 deltagare ett betalt arbete efter att ha avslutat sin arbetsträning i projektet.

Våra sociala företag är en viktig del i vårt interna “eko-system” där vi varje vecka tar emot flera ton med kläder, prylar och mat. Vissa saker skänker vi vidare till behövande medmänniskor och andra säljs i våra Second hand-butiker där överskottet går till våra sociala verksamheter. I de sociala företagen finns både enkla och avancerade arbetsuppgifter som lämpar sig väl för arbetsträning och ger ökad delaktighet i samhället. Genom ett tidigare ESF-projekt har Skåne Stadsmission utvecklat en metod för arbetsintegration. Nu tar vi nästa utvecklingssteg och fortsätter att skapa individnytta och samhällsnytta.

Vill du vara med?

Arbetsbeskrivning

Som handledare ansvarar du för att:

 • Handleda deltagare i arbetsträning utifrån deltagarens förutsättningar.
 • Planera dagligt arbete tillsammans med deltagare utifrån individuella förutsättningar.
 • Handledning och uppföljning av deltagares arbetsträning i det dagliga arbetet enligt praktiköverenskommelse och schema.
 • Kontakt med myndigheter, bland annat Försäkringskassan och/eller Kristianstad kommun för anvisning av arbetsträning.
 • Tillgodose att kontakter mellan gåvomottagning och andra verksamheter i Kristianstad respektive i Malmö fungerar på ett bra sätt.
 • Tillgodose att Skåne Stadsmissions samtliga policys och rutiner följs av deltagare och eventuella volontärer i respektive avdelning.

Som handledare är det viktigt att du kan handleda deltagare utifrån hens behov och underlätta arbetet för deltagare som har större behov av stöd. Det är viktigt att kontinuerligt följa upp hur deltagarens närvaro och aktivitet förhåller sig till aktuell arbetsträningsplan.

Vi ser gärna att du är/har:

 • Beteendevetare, socialpedagog eller likvärdig högskolexamen.
 • Erfarenhet av arbete med människor som står långt ifrån arbetsmarknaden.
 • God kännedom om målgruppens behov.
 • God samarbetsförmåga och god förmåga att arbeta mot uppsatta mål.
 • Uttalat engagemang och intresse för att arbeta med människor.
 • Självgående, flexibel som gärna tar egna initiativ.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningen

Tjänsten är en 100% tidsbegränsad visstidsanställning fram till dec 2022 med möjlighet till förlängning. Arbetstiden är förlagd vardagar på dagtid. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Kollektivavtal: Vård och Omsorg

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdag är 2020-11-20. Välkommen med din ansökan snarast, urval och intervjuer sker löpande!

Vi strävar efter en jämlik könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Ansökan med personligt brev och CV skickas via e-post  jobbahososs@skanestadsmission.se. Ange ”Handledare” i ämnesraden.

Kontaktpersoner

Bahareh Andersson, Projektledare, 0766-471540 (bahareh.andersson@skanestadsmission.se)

Alireza Mobasheri, Enhetschef/sociala företag, 076-647 15 30 (alireza.mobasheri@skanestadsmission.se)

 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Skåne Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

______________________________________________________________________________________

Skåne Stadsmission arbetar för ett medmänskligt Skåne genom att försvara mångfalden, synliggöra samhällets orättvisor och få enskilda individer och organisationer att engagera sig för förändring. Skåne Stadsmissions verksamheter är uppskattade och har ett brett nätverk med många samarbetspartners inom bland annat kommun, kyrka, näringsliv. Antalet företag och privatpersoner som stödjer oss genom att skänka mat, produkter och/eller tjänster till våra verksamheter är många. Volontärer och frivilliga medarbetare är en viktig del i det dagliga arbetet i våra verksamheter. Vår vision: På människans uppdrag för ett medmänskligare Skåne.