Har du tid över och erfarenhet av myndighetsarbete?

Kreativa verkstaden är en öppen mötesplats för människor som lever i social utsatthet. På kreativa verkstaden finns det olika stationer med möjlighet till att på olika sätt vara kreativ genom skapande, som att rita, måla pyssla, sticka eller spela musik.

Kreativa verkstaden är en del av vår verksamhet Café David. Café David är en öppen verksamhet och hit kommer personer som lever i social utsatthet. Café David är en viktig mötesplats, där man strävar efter att skapa en lugn och trygg miljö för alla att vistas i. Varje dag arbetar personalen för att de som besöker caféet ska ha en aktiv vardag, för att bryta negativa mönster och destruktiva rutiner.

Uppdraget

Just nu håller Kreativa verkstaden på att starta upp en ny ”station”, en verkstad där man kan få stöd i att fylla i myndighetsblanketter eller söka jobb. Vi söker därför volontärer som har erfarenhet av myndighetsarbete för att kunna ge ett bra stöd i vår nya station.

Vi ser gärna att du har tid regelbundet, exemeplvis 1 gång i veckan.

Om dig

Det är önskvärt att du har en bakgrund inom myndighetsarbete eller talar fler språk utöver svenska och engelska. Detta för att kunna ge ett så bra stöd till våra besökare som möjligt och för att du ska känna dig säker i ditt uppdrag.

Kontakt

Kontakta volontar@skanestadsmission.se för att anmäla intresse eller för vidare information.