Minska matsvinn och bidra till social nytta i Kristianstad genom Maträddarna!

För att kunna göra detta möjligt söker vi nu volontärer som vill vara med och arbeta i verksamheten.

Som volontär ansvarar du, tillsammans med andra volontärer samt personal, för verksamheten under öppettiden – du ser till så att matutlämningen öppnar i rätt tid samt hjälper till med de rutiner som krävs vid stängning. Du hjälper till att plocka ihop varor till medlemmarna samt tar betalt. Du ansvarar också för att alla får ett fint bemötande.

Till verksamheten kommer människor som av olika anledningar lever i en utsatt situation. Det kan röra sig om social och ekonomisk utsatthet, hemlöshet eller psykisk ohälsa. Det kan även finnas beroendeproblematik. Medlemmarna hänvisas till Maträddarna från Svenska Kyrkan i Kristianstad eller Skåne Stadsmission och har på så vis också en kontakt med personal från någon av organisationerna.

Specifika önskemål

Du ska känna dig trygg med att möta människor som av olika anledningar lever i en utsatt situation och ge dem ett trevligt och respektfullt bemötande när de kommer till Maträddarna. Som volontär behöver du vara lugn och trygg i dig själv, öppen för att möta människor samt vara tillmötesgående. Har du erfarenhet av socialt arbete är det ett plus, men inget krav. Du ska ha fyllt 20 år.

Innan du påbörjar ditt uppdrag kommer du att genomföra en obligatorisk utbildning i livsmedelshantering samt få information om hur Skåne Stadsmissions och Svenska kyrkan i Kristianstads organisationer fungerar. Du kommer också att erbjudas en utbildning i lågaffektivt bemötande.

Minimiåtagande: 

Vi önskar att du kan ställa upp minst två tillfällen i månaden under ett halvårs tid. Vi anser att det är viktigt att du som volontär kan ha kontinuitet i ditt uppdrag för att kunna bygga en relation och ett förtroende till de som kommer och hämtar varor då vi räknar med att medlemmarna kommer att vara återkommande.

När och var genomförs uppdraget: 

Maträddarna kommer att ha öppet tisdag eftermiddag och fredag förmiddag. Lokalen ligger i Kristianstad med möjlighet att ta sig dit med kollektivtrafik.

För intresseanmälan kontakta:

Lin Mattsson Skåne Stadsmission: volontar@skanestadsmission.se, 0739 42 91 37