150908_0795_ungaforum2

Unga Forum vänder sig till barn och unga upp till 25 år, och vårdnadshavare som har barn under 18 år och befinner sig i någon form av social utsatthet. Vi erbjuder rådgivning och stöd i olika livssituationer. Personalen är socialarbetare och  jurister med lång erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. All verksamhet är kostnadsfri och personalen har tystnadsplikt.

Unga Forum erbjuder:

Ombuds- och medföljandeverksamhet
Unga Forum kan finnas med som stöd i kontakt med myndigheter eller andra samhällsinstanser. Vid behov kan vi följa med på möten med tex skola, sjukvård eller socialtjänst. Personalen kan också hjälpa till med att fylla i blanketter, tydliggöra myndighetsbrev eller att boka tider eller hänvisa vidare till annan aktör, i de fall det finns behov av annan specialkompetens.

Samtal
Unga Forum erbjuder stödsamtal där du får hjälp att stärka dina resurser för att bättre kunna hantera vardagen. Ibland kan det kännas som man står helt ensam här i världen och det kan vara skönt att bolla tankar med någon utomstående. All vår personal har utbildning i motiverande samtalsteknik, MI.

Juridisk rådgivning
Unga Forums jurister har gedigen erfarenhet av migrationsfrågor och vi arbetar mest med migrationsrätt och socialrätt. Handlar det om andra rättsliga frågor kan vi hänvisa till rätt aktör eller instans som kan hjälpa till.

Enter Mötesplats
Enter är en öppen verksamhet för tjejer mellan 13-20 år. Där kan man träffa nya vänner, umgås, prata, fika, få hjälp med läxor eller bara vara. Det finns alltid vuxna till hands som har tid, som lyssnar och som kan hjälpa till med frågor som känns jobbiga. Det går också att få praktisk hjälp i kontakt med myndigheter eller att fylla i blanketter.

Familjeträffar
Två fredagar  i månaden har vi öppna träffar för familjer då vi umgås, fikar, pratar och pysslar med barnen. Om det är fint väder händer det att vi är utomhus i någon park eller på en lekplats. Vi kan också hjälpa till med mat och hygienartiklar om det behövs. För information om familjeträffar och matutdelning ring 0766 – 471511.

 

Öppettider och kontakt

Unga Forum finns på Drottninggatan 5 i Malmö, mellan vid Värnhem.

Drop-in alla tisdagar kl. 09.00-12.00. Då kan du komma utan att ha beställt tid. Socialarbetare och jurist finns på plats.

Andra dagar behöver du boka en tid. Det kan du göra genom att ringa 0720 – 631986 eller 0766 – 471511.
Du kan också maila till ungaforum@skanestadsmission.se

Enter Mötesplats har öppet måndagar 12-16.00 och tisdagar, onsdagar och torsdagar 12.00-19.30. Personalen nås på 0733 – 477020.

Unga Forum på andra språk

Arabiska: unga_forum_arabic
Dari: unga_forum_dari