Kvinnors liv idag är inte så lätt. Jag tror att många tjejer har en väldig press på sig som inte är så hälsosam. Det är ett enormt tryck från kommersiella krafter – du ska vara snygg, smal, pigg och duktig i skolan med mera. Alla orkar inte stå emot trycket och mår väldigt dåligt. Det är enkelt att säga att tjejerna inte ska bry sig om det utan istället hitta andra värden i livet.

Jag är född i Malmö för 69 år sedan och då var det ett mycket enklare liv än nu, inget internet som pockade på uppmärksamhet eller att räkna likes på fb.

Det fanns skillnader i uppväxtvillkor även då, men jag tycker polariseringen i samhället har blivit mera tydlig nu. Det är nästan som olika planeter nu om du växer upp i Västra Hamnen, Limhamn eller på Rosengård eller Hermodsdal.

Vi har kommit en god bit på väg med kvinnors rättigheter och möjligheter, men det är ganska långt kvar ännu tills ALLA kvinnor får ett bra liv. Det är mycket kvar som behöver förändras; kulturella och ekonomiska strukturer som inte är så lätta att komma åt.

Men vi får inte ge upp, utan jobba vidare med att påverka och använda de verktyg vi har. Jag tror att #metoo-rörelsen har gjort så att tjejer och kvinnor vågar säga ifrån på ett sätt som kanske inte äldre kvinnor har vågat. Det är jättebra!

Vi kvinnor ska hålla ihop och fortsätta kämpa för ett bättre liv åt alla kvinnor!

/ Lisbeth, volontär på Unga forum

Den här berättelsen är del av en miniserie där olika kvinnor i vår verksamhet får berätta om hur det är att vara kvinna i Sverige idag. #8mars.