Inlägg

Stadsmissionen Second hand i Kristianstad tvingas stänga

Second hand-butiken på Östra Boulevarden slog upp portarna precis i början av pandemin. Tyvärr har effekten av coronarestriktionerna och det begränsade kundunderlaget i Kristianstads centrum gjort det svårt att få igång försäljningen. Därför tvingas Föreningen Skåne Stadsmission nu slå igen butiken. Gåvomottagningen i anslutande lokal, med ingång från Östra Vallgatan 25, kommer att vara kvar.  

Föreningen Skåne Stadsmission driver idag fyra fysiska och en digital second hand-butik. Tre i Malmö; Kvarngatan, Mobilia och Triangeln och en i centrala Kristianstad. Den digitala butiken finns i Malmö.

– Tyvärr fick butiken i Kristianstad en tuff start. Vi blev varmt välkomnade av kristianstadsborna och butikspersonalen har verkligen gjort ett jättefint jobb, men vi har inte lyckats få snurr på intäkterna och då måste vi fatta detta tråkiga beslut, säger Christel Breum, försäljningschef Skåne Stadsmission.

Utvecklingen inom second handmarknaden går snabbt både vad gäller fysiska butiker och den digitala utvecklingen. Konkurrensen blir allt större och framtiden pekar tydligt mot ökad e-handel där pågående pandemi visar att den digitala försäljningen gör handeln mindre sårbar.

– Det stora intresset för att handla hållbart är väldigt positivt. Att handla hos Stadsmissionen Second hand är hållbart på flera sätt – både miljömässigt och socialt. Men i och med att försäljningen bidrar till våra sociala verksamheter för människor i utsatthet måste vi också säkra butikernas lönsamhet. Om de inte genererar intäkter till stadsmissionens huvudändamål ska vi inte driva dem, säger Christel Breum.

Butikens sista öppetdag är den 14 april 2022.