När det är som värst behövs vi som mest

Coronaviruset påverkar oss alla, men framförallt drabbar det människor som redan lever i utsatthet. För hemlösa, äldre och barnfamiljer i fattigdom är läget akut. Skåne Stadsmission ställer om sina verksamheter, istället för att ställa in. Allt för att kunna hjälpa samhällets mest utsatta under utbrottet av covid-19.

Med anledning av det nya coronaviruset gör vi på Skåne Stadsmission vårt yttersta för att kunna ge akut hjälp till behövande människor. Läget förändras snabbt och vi följer utvecklingen och de råd som kommer från Folkhälsomyndigheten. Men en sak är säker, och det är att vi behövs, nu kanske mer än någonsin!

Våra öppna verksamheter är prioriterade för att människor ska fortsätta ha tillgång till akut hjälp i form av mat, kläder och vila/boende. Vi har stort fokus på barnen som drabbas hårt när föräldrar blir arbetslösa eller osäkerheten ökar på grund av pandemin.

Vi håller öppet som vanligt, men med extra fokus på hygien och begränsade kontaktytor mellan såväl medarbetare som gäster och deltagare. Vi ser naturligtvis också till att vi aldrig är för många personer i lokalerna.

Detta är en del av det stöd vi ger:

  • Vi bjuder på frukost på Café David i Kristianstad och Malmö samt Crossroads i Malmö.
  • Vi serverar som vanligt lunch för 30 kr på Café David i Kristianstad och Malmö.
  • Vi ger möjlighet att duscha och byta kläder.
  • Hos oss finns personal som lyssnar och sjuksköterska och kurator redo att ta hand om den som är orolig. Tandläkarmottagningen har öppet som vanligt.
  • Vi delar som vanligt ut matkassar till barnfamiljer och ungdomar. Volontärer bistår med hemkörning för den som är i karantän eller i riskgrupp. Läs mer här.
  • Vi håller Nattjouren i Kristianstad öppen för dem som akut behöver tak över huvudet.
  • Möjlighet att bok tid för stöd och råd till barn, unga och familjer.
  • Juridisk rådgivning per telefon eller bokade möten.
  • Ungdomsträffar med begränsat antal personer, för att ge råd och stöd till unga utan en trygg plats att vara.
  • Studiehjälp för den som behöver stöd med läxor eller skoluppgifter.

Deltagare som känner sjukdomssymtom ombedes att stanna hemma, om det är möjligt, eller kontakta oss via telefon: 040-664 22 40. Behöver du stöd? Här kan du hitta mer information om våra verksamheter!

Behöver du någon att prata med? Vår kurator är plats under arbetsveckan, och nås på telefon: 040-664 22 48 Utanför arbetstid kan du ringa Röda Korsets stödtelefon. Mer information här!

Information från Malmö stad

Information från Kristianstads kommun

Information från Helsingborgs stad

 

VILL DU HJÄLPA TILL? 

Vi behöver resurser för att kunna ställa om och ställa upp. Alla bidrag är värdefulla. Swisha till 900 32 52 eller se fler sätt att ge under ”Ge stöd”. Vill du vara volontär och hjälpa till på pluggstugan eller köra ut matkassar kan du mejla volontar@skanestadsmission.se.