Fuktig kyla ger muskelvärk

Vintern 2020 går i grått. Den råkalla luften tar sig in överallt, den fuktiga kylan får kroppen att spjärna emot.

– Många som kommer hit lider av muskelvärk för att de sitter och spänner sig, så som man gör när det är kallt, säger Siiri Hedlund, sjuksköterska på Skåne Stadsmission.

Att vara konstant fuktig på grund av regnet som aldrig verkar upphöra ökar risken att bli nedkyld och sjuk. Då är det mycket värt att få komma in på någon av Skåne Stadsmissions mötesplatser, dricka en rykande kopp kaffe, ta en dusch och byta till torra, varma kläder.

Varje dag kommer ungefär 200 personer till oss på Café David eller Crossroads för att äta frukost. Över en kopp kaffe och en näringsrik och mättande frukost, kan de berätta för vår personal vad de behöver hjälp med, och få möjlighet att träffa kurator, sjuksköterska, läkare eller tandläkare. 

Flera gånger i veckan har vi också öppna träffar för ungdomar och familjer. Här finns möjlighet att glömma vardagens bekymmer, äta sig mätt för en gångs skull, göra läxorna i lugn och ro, leka och prata med andra i liknande situation. Över ett mål mat kan många av livets svårigheter diskuteras, och vi har både jurister och socionomer på plats.