Alla har rätt till ett tryggt hem

Sveriges Stadsmissioner och Åhléns i samarbete till förmån för våldsutsatta kvinnor

Stadsmissionen möter varje år tusentals kvinnor i utsatta situationer. En del av dessa är utsatta för våld, kontroll och hot inom nära relationer. Stadsmissionen har boenden med plats för några av dessa kvinnor, som här kan få trygghet och stöd för att kunna gå vidare i livet. En hemtrevlig miljö är en viktig del av läkeprocessen.

Tillsammans med Åhléns möjliggörs nu en mer hemtrevlig och läkande inredning i Stadsmissionens boende för kvinnor. Åhléns går ut med en kampanj kring e-handel och vill samtidigt bidra med produkter och pengar till Sveriges Stadsmissioner. De vill att kvinnor i utsatta situation ska kunna njuta av ett fint och trivsamt hem och skapa en läkande och litet extra hemtrevlig miljö.  

På åhlens.se har man märkt ut ett stort antal produkter med ett rött litet hus med en hjärtsymbol. När man köper någon av dem, skänker Åhléns en likadan produkt till Stadsmissionen, och den skickas till ett boende som behöver den. Produkterna går i första hand till dessa, i andra hand till andra verksamheter för kvinnor.

Personalen på boendet har involverats i val av produkter så att de passar verksamhetens behov. Inredningsarkitekt från Åhléns har haft dialog med Stadsmissionen och terapeuterna som arbetar där. De har beskrivit vilket behov som finns.

åhlens.se finns alla 1000 produkter (ca 200 olika varianter) på kampanjsidan.