Carina Brorman utsedd till ny ordförande i styrelsen för Skåne Stadsmission

CarinaBrorman_0025

Vid dagens styrelsemöte utsågs Carina Brorman till ny ordförande för Skåne Stadsmission. Lars Birve, som nu lämnar av hälsoskäl, har varit ordförande sedan 2009.

”Vi är mycket glada över att kunna presentera Carina Brorman som vår nya ordförande. Skåne Stadsmission verksamhet har utvecklats och vuxit kraftigt under de senare åren. Med Carina Brormans erfarenheter från näringslivet, kultursektorn och media kan vi fortsätta arbetet med att skapa relationer och samverkan med olika aktörer i samhället.” säger avgående ordförande Lars Birve.

Skåne Stadsmission omsatte 2015 62 mkr, har drygt 100 anställda plus ett 60-tal volontärer på tre orter; Malmö, Kristianstad och Helsingborg.  Arbetet riktar sig till vuxna, unga och barn i utsatta livssituationer med många olika verksamheter, t ex Nattjouren, Stadsmissionshälsan, Tandhälsan, Café David, Trygga Boenden, Unga Forum, Crossroads samt sociala företag som catering, bageri, secondhand, gåvoinlämning och Remake.

”Jag är stolt över att få förtroendet att vara med och bidra till Skåne Stadsmissions fortsatta utveckling av det betydelsefulla arbete man gör för människor som lever i utsatthet och i utanförskap. Vi lever i en förändringens tid och behovet av medmänskligt stöd har på olika sätt radikalt ökat de senare åren. Vi ser också hur näringslivet och civilsamhället får större betydelse i att vara en del av lösningen för att uppnå en god social samvaro i det framtida samhället.” säger Carina Brorman.

Skåne Stadsmission är en stiftelse som bildades 1916 och som i år firar 100 år. Organisationen är medlem i Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner tillsammans med Stadsmissionerna i Stockholm, Göteborg, Linköping, Uppsala, Västerås och Kalmar.

CV Carina Brorman

För ytterligare information kontakta:

Lars Birve, tel 070-1883314
Carina Brorman, tel 070-5693999
Birthe Wallin, direktor på Skåne Stadsmission, tel 0709-701414