mms_img1902656341

HJÄRTA RITAT PÅ FROSTIG RUTA

mms_img2111206305

Många fick hjälp av värmande bidrag i Skåne

Vi på Skåne Stadsmission jobbar dagligen för ett medmänskligare Skåne. Under kampanjen ”Kyla” har fokus legat på att hjälpa så många som möjligt att klara av vinterkylan. Tack vare att många av er swishade och skänkte pengar kunde vi hjälpa människor in i värmen när det var som allra kallast.

En av gåvorna kom från Johanniterordern och med den kunde vi köpa in vantar, mössor, ryggsäckar, liggunderlag, sovsäckar och strumpor som vi dagligen delar ut till våra deltagare både på Café David och Nattjouren. Restaurangen La Soupe har dessutom bidragit med varm soppa som de levererat till deltagarna på Crossroads.

Att ge en mössa eller ett par vantar till en människa ger mer än det materiella. En deltagare beskrev det så här: ”När ni ger mig en mössa och vantar värmer det mer än min kropp. Det värmer min själ på riktigt.”

Matilda Jägerdén, som är enhetschef för Café David och Nattjouren har själv sett behovet av varma plagg. ”När det var som kallast hade vi många som sökte sig till Café David och dröjde sig kvar för att undkomma kölden. Behovet av en varm jacka, torra skor och vantar var enormt”, berättar hon och fortsätter. ”Ett mättande mål mat, nya kläder och lite värme gör stor skillnad. Tack för allt stöd!”