Inlägg

Gimme Shelter på Malmö in the Making: ”Får nya betydelser”

På fredag, 21 september, visar Skåne Stadsmission upp konstinstallationen Gimme Shelter i Västra Hamnen i Malmö, som en programpunkt i Malmö in the Making.

– Utställningen är ett uttryck för sin titel, men också så mycket mer, säger Oskar Mörnerud, ansvarig för Kreativa verkstaden på Skåne Stadsmission.

Gimme Shelter visades första gången upp 2021 och är ihopsydda spillbitar från målarduk som konstnärerna målat på. Nu på fredag, mellan klockan 10 och 14, går det att uppleva installationen på Propellergatan/Ankargatan i Västra Hamnen i Malmö.

– Det är så roligt att få visa deltagarnas konstverk igen, säger Oskar Mörnerud.

Konstverket har gjorts av deltagare på Kreativa verkstaden på Skåne Stadsmission, människor som lever i utsatthet och hemlöshet. Idéen kommer från deltagaren Lars Fohrman, och är sedan byggt gemensamt av deltagarna.

Platsen har betydelse

Installationen ska också utmana och visa upp en annan bild av Malmö.

– Det roliga med just detta konstverk är att den får nya betydelser, beroende på vilken plats där det för tillfället är placerat. Det säger inte bara saker om konstverket i sig, utan även om staden och inte minst den precisa platsen, säger Oskar Mörnerud.

Kreativa verkstaden har öppet alla vardagar och ligger i anslutning till Café David på Skåne Stadsmissions lokaler i Malmö. På Kreativa verkstaden finns möjlighet att uttrycka sig eller använda sig av konst i många olika former, exempelvis att måla, rita, trycka i olika grafiska tekniker, skulptera, lyssna och spela musik, sy, reparera, läsa och skriva.

Här kan du läsa mer om Malmö in the Making

Här kan du läsa mer om Kreativa verkstaden

Evenemang

Hittade inga inlägg

Tyvärr, inget innehåll kunde finnas som matchade vad du sökte efter