Klart med ny direktor

Lena Wetterskog Sjöstedt anställs som direktor för Skåne Stadsmission.
– Vi är väldigt glada att få in Lenas kompetens och erfarenhet, säger Carina Brorman, ordförande Skåne Stadsmission.

Skåne Stadsmission är en idéburen organisation med över hundra års erfarenhet av socialt arbete för människor i utsatthet i Skåne.

2017 gick tidigare direktor Birthe Wallin i pension efter 25 år på posten. Under rekryteringstiden har Marie Hendra, Skåne Stadsmissions socialchef varit tillförordnad direktor. När stiftelsens ordförande Carina Brorman presenterar den nya direktorn är det med stark övertygelse om att Lena Wetterskog Sjöstedt kommer att ta organisationen framåt.

– Behovet av idéburen social omsorg och vård ökar i samhället och där har Stadsmissionen en viktig plats att fylla. Med Lena får vi nu en strategisk förstärkning i arbetet med att synliggöra det värde vi gör och skapa en långsiktig och hållbar framtid för våra verksamheter, säger hon.

”Spännande och viktigt uppdrag”
Lena Wetterskog Sjöstedt är socionom och har en bakgrund inom HR och hållbarhet. Hon kommer närmast från jobbet som chef för hållbarhetskansliet i Malmö stad och har tidigare varit stadsområdesdirektör för Stadsområdesförvaltning Söder samt konsult inom ledarskaps- och organisationsutveckling i privat och offentlig verksamhet.

– Det känns väldigt roligt att få bli en del av Skåne Stadsmission. Ett spännande och viktigt uppdrag som passar mitt värdebaserade ledarskap. Jag hoppas att min kompetens och mina erfarenheter ska komma till nytta och bidra till ett medmänskligare Skåne, säger Lena Wetterskog Sjöstedt.

Fotnot: Direktor är den högsta chefstjänsten inom Stadsmissionen, organisatoriskt direkt underställd stiftelsens styrelse.