Massive ❤ Skåne Stadsmission

Massive Entertainment inleder som första spelföretag ett långsiktigt samarbete med Skåne Stadsmission. Syftet är att tillsammans verka för en trygg och socialt hållbar region, samt minska utanförskapet för barn och ungdomar.

Idag lever 33 000 personer i Sverige och nästan 5 500 i Skåne i hemlöshet, enligt Socialstyrelsens siffror. Bara i Malmö saknar flera hundra barn ett eget hem.

”Massive Entertainment är en viktig aktör i Skåneregionen och vi är stolta och glada att de vill bidra till ett medmänskligare Skåne genom att samarbeta med oss,” säger Lena Wetterskog Sjöstedt, direktor på Skåne Stadsmission.

Skåne Stadsmission arbetar med akut och långsiktigt stöd till barn och vuxna i utsatta situationer. Det handlar om fattigdom, hemlöshet och psykisk ohälsa. Till stadsmissionen är alla välkomna. Över frukost eller mellanmål sker medmänskliga möten som inte bara ger näring för stunden utan kan bidra till långsiktig förändring. På Skåne Stadsmission finns professionell personal som tillsammans med volontärer arbetar med människor i svåra livssituationer.

”Att det idag finns många familjer och framförallt barn som inte har någon trygg plats är otroligt sorgligt. Som representant för näringslivet i regionen känner vi ett stort ansvar att hjälpa de som lever under svåra förhållanden, i den mån vi kan. Det är ett beslut som reflekterar vår vilja att ta ansvar för samhällsbygget, och vi hoppas att andra tar efter,” säger David Polfeldt, VD, Massive Entertainment.

”Vi tror att det finns många företag här i regionen som vill vara med och skapa bättre förutsättningar för barn och unga i Skåne. Vi har ett gemensamt ansvar i samhället, för att alla ska ha det så bra som möjligt. Genom samarbetet med Massive tror vi att ännu fler kan få upp ögonen för hur bra det är när näringslivet samarbetar med lokala organisationer,” säger Lena Wetterskog Sjöstedt.

I år har Massive valt att istället för att köpa materiella julklappar till alla anställda donera julklappsgåvan till Skåne Stadsmission, som tack vare företagets generösa bidrag kommer kunna göra ännu mer för människor i utsatthet och fattigdom.
Massives bidrag går till viktiga insatser för barn, unga och gamla i Skåne: kostnadsfri frukost, varma kläder, mellanmål, läxhjälp, juridisk och social rådgivning och mycket annat. Förutom det finansiella bidraget som Massive går in med kommer personalen också under 2020 att hjälpa till som volontärer i stadsmissionens verksamheter.

”Vi har det alla väldigt bra, men det finns många barn och familjer som inte har detta och vi vill hjälpa dem. Genom att hjälpa till att minska utanförskapet i regionen hoppas vi kunna bidra till en bättre framtid. Vi hoppas att vårt engagemang kan inspirera andra företag att också bidra och stötta. Barnen är vår framtid och tillsammans kan vi göra skillnad,” säger Linda Malmgren, Massive Entertainments kommunikationsdirektör.

Massive kommer även i framtiden att jobba nära lokala hjälporganisatoner för att stötta deras arbete, och samarbetet med Skåne Stadsmission är långsiktigt.

”Ingen kan göra allt men alla kan göra något – vårt mål är att få såväl näringsliv som politiker att jobba tillsammans med oss för att göra verklig skillnad. Det ska inte behöva finnas fattigdom och hemlöshet i Skåne,” säger Lena Wetterskog Sjöstedt, direktor på Skåne Stadsmission.

 

Om Massive
Massive Entertainment är en av Sveriges största speltillverkare och ingår i den världsomspännande Ubisoft-koncernen, världens tredje största oberoende dataspelsförlag. Massive har mer än 670 anställda från över 50 olika länder. Listan med spel som utvecklats i studion inkluderar World in Conflict, Far Cry 3, och inte minst världssuccén Tom Clancy’s The Division som lanserades 2016. Massive samarbetar också med Lightstorm Entertainment och James Cameron för Avatar projektet. www.massive.se