Nina Persson: ”Jag gillar det Skåne Stadsmission gör”

I Skåne lever flera hundra barn i hemlöshet. Dessa barn står i fokus i Skåne Stadsmissions julkampanj 2019, med musik av Oscar Johansson och Nina Persson.

– Jag gillar det jobb som Stadsmissionen gör! Det känns bra att det jag arbetar med ibland kan användas till att göra något gott för andra – ibland får jag för mig att jag bara sysslar med ”underhållning” i en kommersiell bransch, säger Nina Persson.

Omarbetningen av den klassiska julsången Hej tomtegubbar! har gjorts av Oscar Johansson, som också står för musiken. Oscar och Nina jobbade ihop i Medborgarbandet.

– Jag hade hoppats att vi skulle göra något ihop igen, säger hon.

Låten ”Hej tomtegubbar” förknippar de flesta med andra saker än just hemlöshet. Hur tänkte du när du fick frågan om att göra en tolkning av just den låten?

– Väldigt kul. Jag håller inte på med så mycket musik just nu, så jag tyckte det var kul att kunna säga att jag bara jobbar på en cover på Tomtegubbar.

Finns det någon annan jullåt som ligger dig varmt om hjärtat?

– O Helga Natt är väldigt mäktig tycker jag.

Lyssna på Spotify här!

Skåne Stadsmission vill rikta ett stort tack till Nina Persson och Oscar Johansson som ställt upp och spelat in en fantastisk version av ”Hej tomtegubbar” som en del i årets julkampanj med syfte att hjälpa barn i en utsatt situation. 

Ge fler en ljusare jul – köp din julklapp här!