Möt Malcolm på gåvomottagningen

Vem är du och vad har du för uppgifter här på Skåne Stadsmission?

Jag heter Malcolm och jag jobbar som handledare här på Skåne Stadsmission och det har jag gjort ungefär i 2 år. Dessutom är jag ansvarig för sortering av alla kläder och textilier som kommer in. Detta gör jag tillsammans med mina deltagare som kommer hit och arbetstränar. De får lära sig nya saker utifrån vad de redan är bra på och vad de har har lust med.  Jag gillar verkligen det här med kläder och vår second hand. En del kanske tänker att köpa second hand känns ofräscht, men allt som går ut till våra butiker är garanterat rent – annars sorteras det bort. Vi får till och med in helt nya produkter ibland, med prislapp och allt.

Vad är det bästa och roligaste med att jobba med gåvomottagningen?

Det är absolut kläderna. Det finns så mycket vackra kläder! Ibland kan det komma in något sällsynt vintageplagg eller något riktigt häftigt. Så det är det roligaste, att hitta riktiga fynd. Det är nästan som julafton! Man vet inte vad som kommer och det triggar oss som jobbar här, att få en överraskning som sen faktiskt kan hjälpa människor som behöver det. Det tråkigaste med gåvomottagningen är när det kommer in oanvändbara och trasiga kläder med stora hål.

Jag blir också glad av att sprida och lära ut ny kunskap till dem som kommer och arbetstränar. Det är så roligt att få följa varje persons egna utveckling och se hur mycket de har tagit till sig av ny kunskap. Jag strävar hellre efter kvalité än kvantitet och att folk som kommer och arbetstränar hos mig får samma tänk.

Vad är det häftigaste du har tagit emot i gåvomottagningen?

Det roligaste och häftigaste är när jag får ta emot riktigt glittriga plagg som verkligen lyser. Plagg med färger och häftiga mönster. Plaggen i vintagestuk som gör en glad. När man tänker att detta plagg kan någon fynda och bli riktigt glad för.