Nu öppnar vi butik i Kristianstad

Den 23 oktober slår vi upp portarna till Stadsmissionen Second hand i Kristianstad. Adressen är Östra Boulevarden 48 och vi ser fram emot att bli ett hållbart och medmänskligt tillskott till handelsstaden Kristianstad.

– Stadsmissionen driver sedan ganska lång tid Café David och nattjouren i Kristianstad. Vi har även haft en populär lagerförsäljning av återvunna plagg, och vi ser att Kristianstadsborna är engagerade och medvetna och gärna gör rätt när de får möjligheten. När rätt lokal och rätt tillfälle dök upp såg vi en möjlighet att tillsammans med Kristianstadsborna ge fler chans att arbetsträna hos oss, och samtidigt ge fler möjlighet att handla hållbart, säger Christel Breum som är tillförordnad försäljningschef – sociala företag, Skåne Stadsmission.

På baksidan av butiken, på Östra Vallgatan, öppnas samtidigt en gåvomottagning, där Kristianstadsborna kan lämna kläder och saker de inte längre har nytta av. De inlämnade sakerna sorteras och hamnar sedan där de gör bäst nytta. Mycket delas ut till människor i fattigdom och hemlöshet, till exempel finns möjlighet för den som behöver att helt kostnadsfritt äta frukost, duscha och byta kläder på Café David på Norretullsvägen. De kläder som inte behövs i verksamheten kan istället säljas i vår butik, och på så sätt inbringa pengar till Skåne Stadsmissions sociala arbete för att stötta människor i svåra situationer, akut och på lång sikt.

– De som handlar hos oss kan alltså känna att de gör gott på många sätt. De gör både ett hållbart val genom att köpa second hand och stödjer arbete för att hjälpa människor i socialt utsatta situationer, säger Christel Breum.

Butiken innebär också arbetstillfällen i Kristianstad, med tre anställda plus timvikarier. Dessutom planerar vi för sex arbetsträningsplatser per dag vilket innebär att minst 15-18 personer per år kommer att kunna få möjlighet att närma sig arbetsmarknaden.

Vi firar öppningen med 25 procents rabatt på ett helt köp under fredagen och lördagen. Tävling i butiken med fina priser, dessutom finns Zia från Remake Skåne på plats på öppningsdagen för att berätta allt om vår återbruksdesign.
Adress: Östra Boulevarden 48
Öppettider: vardagar 10-18, lördagar 11-15.