Varje paket bidrar, oavsett innehåll

Varje paket bidrar, oavsett innehåll

Varje julklapp som du ger bort kan samtidigt bidra till stöd till människor i hemlöshet. Årets juletiketter hos Åhléns säljs i samarbete med Sveriges Stadsmissioner. Alla medel från de sålda etiketterna, förutom momsen, skänks till stadsmissionernas verksamhet för människor i hemlöshet.

Juletiketterna är utformade av Liselotte Watkins och säljs i kassorna på Åhléns-varuhus i hela Sverige. I det traditionella julmönstret finns vantar, en rykande kopp och ljus invävt som kan ses som symboler för den verksamhet som stadsmissionerna bedriver.

På varje etikett finns ett namn, som illustrerar att julklappen utöver mottagaren även bidrar till människor i hemlöshet i Sverige. Totalt finns 10 namngivna personer på juletiketterna, och som representerar alla de människor som idag lever i hemlöshet i Sverige. Ett exempel är Eric. Stadsmissionen träffade honom på Café David i Malmö. Efter en stunds samtal berättade han att han har varit hemlös i olika perioder i sitt liv. En av de viktigaste fasta punkterna under alla dessa år har varit just Stadsmissionen.

I Sverige finns totalt 34.000 svenska medborgare utan ett stadigt hem. De som letar boende för natten – varje natt – och därmed lever i akut hemlöshet är 4.500. Dessutom finns flera tiotusen papperslösa flyktingar samt EU-migranter som inte har tak över huvudet.

I Skåne kommer stödet från Åhléns och försäljningen av juletiketter att gå till bl.a. Café David i Malmö och Kristianstad, dit människor i hemlöshet och utsatthet kan komma för att värma sig, få ett mål varm mat, samtal och gemenskap. Personalen på Café David hjälper även till med kontakter med myndigheter, samtal som lotsar vidare i den egna utvecklingen och in i samhället, för att på så sätt försöka bryta hemlösheten, utanförskapet och utsattheten. Vi hjälper människor i utsatthet på väg mot ett värdigt liv med ett eget hem.

Alla pengar från försäljningen, efter avdragen moms, går till Sveriges Stadsmissioner (79,20 kr per såld förpackning).