Vi söker vikarierande projektansvarig

Skåne Stadsmission gör varje dag skillnad för människor som lever i utsatta livssituationer genom innovativt och professionellt socialt arbete. Stadsmissionens värdegrund sätter den enskilda människan i fokus och ambitionen är att deltagarna ska få ökad livskvalitet och egenmakt. För Stadsmissionens medarbetare står alltid mänskliga rättigheter i fokus. Tillsammans skapar vi ett medmänskligare Skåne. Vill du vara med?

Om tjänsten

Skåne Stadsmissions driver, som en del av sin verksamhet för utsatta EU-medborgare, ett projekt för att motverka hatbrott mot denna målgrupp. Projektet finansieras av EU:s Rättigheter, Jämställdhet och Medborgarskaps Program. Projektet pågår i två år, från januari 2019 till december 2020 och drivs i samarbete med Civil Rights Defenders, en människorättsorganisation baserad i Stockholm, samt polisen. Projektet syftar till att öka anmälningsbenägenheten hos målgruppen, utmana fördomar som utgör grunden för hatbrott samt att öka kunskapen hos myndigheter och allmänheten om utsattheten för hatbrott för gruppen.

Nu söker vi en vikarierande projektansvarig under perioden juni – december 2020 med dokumenterad positiv erfarenhet av rapportering till krävande givare.

Du ingår i ett projektteam som består av tre medarbetare och är ansvarig för att leda arbetet inom projektet. Du kommer in i projektets slutskede där ditt viktigaste uppdrag är att sammanställa projektets slutrapport till givaren. Du rapporterar till en Enhetschef.

Som projektansvarig ansvarar du för att:

 • Koordinera projektets arbete, se till att aktiviteterna genomförs enligt plan och att förväntade resultat nås. Säkerställa att arbetet följer givarens krav.
 • Leda och stödja projektmedarbetarna i deras arbete med att informera om hatbrott, dokumentera hatbrott, hjälpa offren att polisanmälan och ge stöd under en eventuell rättslig process.
 • Säkerställa en gedigen dokumentation inom projektet som uppfyller givarens krav.
 • Samverka i att ta fram en offentlig rapport om förekomsten och erfarenheterna av hatbrott bland målgruppen. Rapportskrivandet koordineras av samarbetspartnern.
 • Organisera uppföljningsmöte med projektets samarbetspartners och säkerställa en fungerande kontinuerlig kommunikation med dessa.
 • Projektets budget följs.
 • Kontinuerligt rapportera delmål till givaren via en webbaserad plattform och inom bestämd deadline, samt sköta all kommunikation med givaren (EU).
 • Organisera projektets slutkonferens som vänder sig främst till relevanta myndigheter och beslutsfattare, men också andra civilsamhälsaktörer och media.
 • Sammanställa projektets slutrapport till givaren, som innehåller både en teknisk och en finansiell del. Rapportering görs via en webbaserad plattform.
 • Handleda en student som kommer att utvärdera projektet.
 • Sprida projektets resultat bland relevanta aktörer.

Vem söker vi?

Du har flera års erfarenhet inom social rättighetsbaserad verksamhet eller biståndsprojekt, utmärkt organisatorisk förmåga och vana av att arbeta med strikta deadlines. Tidigare erfarenhet av arbete inom EU-finansierade projekt är ett krav, gärna i en ledande position eller inom planering, uppföljning och utvärdering. Du har också dokumenterad erfarenhet av att skriva resultatinriktade rapporter eller ansökningar för finansiering på engelska. Kunskaper om budgetarbete eller finansiell rapportering är väderfulla.

Du gillar ordning och reda, arbetar strukturerad och har förmågan att prioritera i stressiga situationer. Du har god förmåga att samverka samt inspirera andra i ditt arbete. Självklart drivs du av att se andra människor växa och delar Stadsmissionens värdegrund och människosyn.

Du har en relevant akademisk utbildning, gärna inom samhälls- och beteendevetenskap och mycket goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift. Rapporten samt all kommunikation med givaren sker på engelska. Goda datorkunskaper är också viktiga då all rapportering och kommunikation med givaren sker i ett webbaserat program. Kunskaper i rumänska eller romska språken är meriterande.

Det är meriterande om du är van att prata inför folk och har viss medievana.

Personlig lämplighet spelar en viktig roll i urvalet av rätt kandidat för tjänsten.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en öppen och välkomnande arbetsplats med engagerade och kompetenta kollegor i en verksamhet som är under ständig utveckling och förbättring. Tillsammans arbetar vi alla för att nå våra mål och kunna göra skillnad för de människor som Skåne Stadsmission möter – varje dag året runt.

Omfattning och tillträde; 75% under perioden 1/6 2020-31/12 2020. Månadslön enligt kollektivavtal.

Tjänsten omfattas av kollektivavtal Arbetsgivaralliansen Vård och Omsorg.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 23 mars 2020. Intervjuer sker löpande. Skicka CV och personligt brev till liv.palm@skanestadsmission.se

Vid frågor kontakta Adriana Holmberg-Milea, 0735 321398.