Vi startar onlineförsäljning med karantänerbjudande

Skåne Stadsmission drar igång onlineförsäljning av second hand-kläder i liten skala. För att möta den minskade försäljningen på grund av Coronaviruset kommer Stadsmissionen Second Hand i Malmö att sälja utvalda varor via Instagram Stories. Tillsammans med Malmö FF erbjuds gratis hemkörning till malmöbor som ingår i någon riskgrupp eller sitter i karantän.

– Intäkterna från vår försäljning bidrar till vårt arbete för människor i hemlöshet och utsatthet. Därför är det viktigt för oss att fortsätta sälja varor även nu när människor undviker att gå i butiker, säger Matilda Jägerdén, tillförordnad enhetschef för Stadsmissionen Second hand i Skåne.

Den som vill göra unika och klimatsmarta fynd gör alltså bäst i att följa @stadsmissionensecondhand_040 på Instagram eftersom utvalda varor läggs upp för försäljning i Instagram stories där den som vill köpa skickar ett direktmeddelande och sedan swishar betalning.

Kunderna kan välja att mot fraktavgift få sakerna hemskickade, eller att hämta dem i butik.

– Det här är ett sätt för oss att anpassa oss efter situationen, men också ett spännande försök eftersom vi är mitt uppe i arbetet med att utveckla e-handel, säger Matilda Jägerdén.

MFF kör hem till riskgrupper och människor i karantän

För att minska risken för smittspridning kommer stadsmissionen i samarbete med Malmö FF att erbjuda gratis hemkörning inom Malmö, till personer som på grund av att de sitter i karantän eller ingår i någon riskgrupp inte kan hämta sina varor.

– Vi på Malmö FF bestämde oss tidigt för att på olika sätt bidra till stadsmissionens arbete för människor i utsatthet. Hemkörning är något som vi enkelt kan hjälpa till med, samtidigt som vi då kan bidra till att människor håller sig hemma om de har sjukdomssymtom eller ingår i någon riskgrupp, säger Karin Heri, ansvarig MFF i Samhället.