Jobba hos oss

Skåne Stadsmission söker vikarierande vårdare/rådgivare, visstidsanställning 75%

Vi söker en vikarierande vårdare/rådgivare till verksamheten Crossroads i Malmö.

Skåne Stadsmission är en fristående, idéburen organisation som driver professionell social verksamhet för människor i hemlöshet, missbruk och annan social utsatthet. Skåne Stadsmission arbetar på människans uppdrag för ett medmänskligare Skåne. Vi arbetar lyhört och proaktivt med människor i utsatta livssituationer, akut och långsiktigt. Vi ska försvara mångfalden, synliggöra samhällets orättvisor och få enskilda individer och organisationer att engagera sig för förändring.

Crossroads är ett råd- och stödcenter som vänder sig till utländska EU-medborgare som lever i fattigdom och hemlöshet i Malmö. Crossroads erbjuder frukost alla dagar i veckan. Det finns också möjlighet att sköta sin personliga hygien och tvätta kläder. Personalen talar rumänska, romska, serbo-kroatiska och engelska för att bättre kunna möta målgruppens behov. Det finns möjlighet till individuella samtal för att få vägledning, samhällsinformation och hjälp i kontakten med de svenska myndigheterna. Många av deltagarna lever under stark press och mår dåligt. De erbjuds stöd i form av samtal.

Arbetsuppgifter

 • Stötta människor i svåra livssituationer genom tillgodosedda basbehov, samtal, rådgivning och praktisk hjälp.
 • Utföra praktiska arbetsuppgifter som kan förekomma i verksamheten, så som att servera frukost, dela ut kläder och hygienartiklar, tvätta och städa.
 • Hjälpa besökarna med tolkning i kontakt med myndigheter, andra organisationer samt arbetsgivare.
 • Bidra till att vidare utveckla verksamheten.

Egenskaper

 • Du bör ha kompetensmässig och erfarenhetsbaserad kunskap och förmåga att arbeta med människor som befinner sig i svår utsatthet. Det kräver ett brinnande intresse och engagemang för människor och sociala frågor.
 • Du är positiv med stor social kompetens och kan möta deltagare, volontärer, myndighetsrepresentanter m.fl. i olika forum.
 • Du har goda kunskaper om det svenska samhället. I vårt uppdrag ingår det att förmedla information och kontakter till vår målgrupp.
 • Du känner dig trygg i att arbeta självständigt men fungerar också bra i ett team.
 • Du trivs med varierande arbetsuppgifter, i verksamheten förekommer allt från enkla praktiska uppgifter till komplexa kognitiva uppgifter som att bidra till att skriva ansökningar för finansiering.
 • Du trivs i och kan hantera en dynamisk arbetsmiljö som kan bjuda på överraskningar.
 • Språkkompetens är ett måste, speciellt romska eller rumänska då majoriteten av våra besökare talar dessa språk. Andra europeiska språk är också av intresse.

Utbildning/erfarenhet

 • Lämplig akademisk utbildning t ex socionomexamen, mänskliga rättigheter eller annan samhällsvetenskapligt inriktad utbildning är en plus.
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med människor är ett krav.

Tillträde: 27 augusti 2018

Varaktighet: Vikariat 20180827–20200615

Sysselsättningsgrad: 75%

Arbetstid: Personligt schema som inkluderar varannan helg

Lön: Fast månads- vecko- eller timlön

Kollektivavtal: Arbetsgivaralliansen, Vård och Omsorg

Kollektivavtal finns

Sista ansökningsdag: 10 juni 2018. Rekrytering sker löpande

Kontaktperson: Adriana Holmberg Milea/platsansvarig Crossroads 073-430 94 44 adriana.holmberg-milea@skanestadsmission.se