Odlingen som också får människor att växa

Det är en speciell känsla att laga och äta mat på råvaror som man har odlat själv. I sommar har vi njutit av både potatisgratäng på egen potatis och sallad från vårt nya trädgårdsland vid Café David i Kristianstad. Det är våra deltagare som helt och hållet sköter om odlingen.

”Det är en himla massa jobb. Jag tycker mest om att planera och anlägga” berättar Johan som nu förbereder för vinterträdgården och en kompost. Han fortsätter ”Det är den svåra och utmanande delen av jobbet i en trädgård, att planera, men också det roligaste! Underhållsarbetet är ganska krävande.”

Johan kan mycket om odling sedan innan och har delat med sig av sin kunskap till både deltagare och personal. I år har vi skördat potatis, rädisor, rödbetor, squash, jordgubbar, tomater, persilja och andra örter.

”Det är en sann glädje att passera varje morgon och se tiden både förändra odlingen i färg, men också i skepnad. Det här har gett våra deltagare så mycket engagemang och glädje”, berättar Karin, enhetschef på Café David i Kristianstad.

Tack till vår kurator Veronica i Kristianstad och Kristianstad Rotaryklubb som gjort detta projekt möjligt.

 

*Johan heter egentligen något annat.