”På Crossroads har jag en funktion”

– I Coronatider känns det extra viktigt att kunna hjälpa till. Människor som lever i utsatthet drabbas och många volontärer väljer att sluta, så var det även i Holland där jag kommer ifrån.

Lotte är 26 år och nyinflyttad i Malmö. Hon lämnade hemlandet Holland för Sverige för två månader sedan, eftersom hon längtade efter att komma närmare naturen. Så här långt är hon nöjd, mycket nöjd – hon känner redan att hon vill stanna i Sverige resten av sitt liv!

Medan hon söker jobb arbetar hon som volontär på Skåne Stadsmissions stödcenter för EU-medborgare i utsatthet, Crossroads. Hon är där två gånger i veckan, och planerar även att testa att var volontär på stadsmissionens Café David.

Hur hittade du till Skåne Stadsmission?

– Jag var inne på volontärbyrån och sökte på olika uppdrag i Malmö. Jag ville hitta ett som passade mig och ett fokus var på att hitta ett uppdrag där jag kunde jobba med mat – att laga eller dela ut mat till människor. Alla behöver mat – det är så en viktig del i människors liv. Det är nödvändigt för att överleva men också en väldigt viktig social bit, människor möts över mat!

Vad gillar du med Crossroads?

– Jag känner att jag kan hjälpa till här, jag har en funktion och en viktig roll. Jag har en privilegierad bakgrund så det känns som ett måste att bidra, inte minst nu i Coronatider. Crossroads är en viktig plats för att det finns mat att få, och för att människor som ofta blir illa behandlade i samhället kan komma hit och blir behandlade som vanliga gäster.

Vill du också bli volontär?

Skicka ett mejl och berätta lite mer om dig själv till volontar@skanestadsmission.se.
Under sommaren kan det ta lite längre tid att få svar. Läs mer om att vara volontär här: www.skanestadsmission.se/blivolontar/