Så kan du hjälpa oss i Coronatider

Vi är många som går runt med känslan av otillräcklighet. ”Vad kan jag göra?” ”Hur kan jag hjälpa?”. Vi får frågan från många håll och det ger oss hopp och styrka. Här har vi satt ihop några tips på konkreta saker som vi behöver, och som du – om du har möjlighet – gärna får hjälpa oss med!

 1. Vi behöver pengar, så krasst är det.
  Pengar gör det möjligt för oss att fortsätta erbjuda bland annat:
  * Frukost och lunch till människor i fattigdom och hemlöshet.
  * Matkassar till barnfamiljer och ungdomar.
  * Dusch och ombyte av kläder.
  * Personal som lyssnar och möjlighet att träffa sjuksköterska och kurator.
  * Nattjour i Kristianstad och Värmestugor i Malmö för dem som behöver tak över huvudet.

  Du kan ge en gåva här: http://skanestadsmission.se/kraftsamling/ swisha till 900 3252 eller sätta in på gåvobankgiro 900-3252. Vi har 90-konto och följer GIVA Sveriges riktlinjer för ansvarsfull insamling. Om du inte själv har möjlighet att ge får du gärna dela en uppmaning till andra!
  Här kan du skapa en insamling på Facebook:  https://www.facebook.com/fund/skanestadsmission/

 2. Vi behöver volontärer! Vi behöver hjälp i flera av våra verksamheter och efterlyser ideella krafter som inte ingår i någon riskgrupp. Uppdragen består bland annat av:
  * Frukostservering till människor i fattigdom och hemlöshet.
  * Läxhjälp till ungdomar.
  * Stöd och hjälp nattetid till personer som söker tak över huvudet på värmestugorna.Anmäl intresse för volontärarbete till volontar@skanestadsmission.se, ange gärna vilken typ av uppdrag du kan åta dig och när under dygnet du är tillgänglig. Glöm inte att ange telefonnummer.
 3. Vi behöver kläder och saker. Det som lämnas in till går gåvoinlämning kommer till nytta. Antingen delas det ut till människor som behöver eller så kan de säljas i våra second hand-butiker. Intäkterna från försäljningen bidrar till vårt arbete! Lämna in på Grönegatan 36 i Malmö. Läs mer här: https://www.skanestadsmission.se/ge-stod/skank-klader/
 4. Stödhandla i våra butiker! Vår gåvoinlämning och våra butiker är del av våra sociala företag som bidrar till ett hållbarare samhälle och till att människor som står långt från arbetsmarknaden får möjlighet till arbetsträning. Här hittar du information om våra butiker: https://www.skanestadsmission.se/verksamhet/secondhand/