Vanja har hittat sin plats

Vanja Hultberg letade efter en arbetsplats där hon kunde stå för värderingarna, och där stämningen var välkomnande. För fyra år sedan hittade hon den på Stadsmissionens Second hand Malmö.

– Jag har faktiskt aldrig tidigare stannat så här länge på en arbetsplats, men här trivs jag, säger hon.

Vanja har älskat second hand och återbruk sedan tonåren. Hon är utbildad inom sömnad, mönsterkonstruktion och konst och har jobbat som allt från vaktmästare till designassistent. På Stadsmissionen Second hand är hon butiksbiträde med ansvar för schema och bemanning på Skåne Stadsmissions fyra butiker i Malmö.

– Det roligaste med mitt jobb är att få föra vidare idéer till verklighet. Det är kreativt på det sättet att vi inte bara kan köpa oss fram till den verkligheten, utan vi måste trixa och tänka lite extra för att få ihop det och det tycker jag är kul! Jag gillar att min arbetsplats är föränderlig och jag verkar också trivas i krislägen för då får jag tänka i andra banor, säger hon och syftar på Coronapandemin som drabbat second hand-försäljningen hårt. Personalen fick korttidspermitterats och Värnhemsbutiken stängdes tillfälligt. Under sommaren har försäljningen ökat igen, och börjat närma sig normala nivåer, men personalen är redo för nya bud.

– Jag tror på Second Hand över lag och just våra butiker förtjänar att överleva på alla sätt. Vi jobbar hållbart för miljön och att kläder och saker ska få leva vidare men också för människor. Dessutom är våra butiker några av Malmös finaste!​​​​​​​

Vill du också jobba på Skåne Stadsmission? 
► Lediga tjänster