Zia bytte administration mot kreativt återbruk

Susanne Pecovnik, även känd som Zia, klev in på Skåne Stadsmission för drygt 16 år sedan för att arbeta med ekonomi och HR. När hon för tre år sedan kände att hon behövde göra något nytt fick hon chansen att vara med och utveckla REMAKE Skåne, med uppdraget att få lönsamhet i återbruk.

REMAKE är Skåne Stadsmissions eget klimatsmarta varumärke för produkter som tillverkas lokalt, tillsammans med personer i arbetsträning. Textilierna som används kommer från Skåne Stadsmissions gåvoinlämning och genom att återanvända, laga eller göra om produkter och material som annars skulle gå förlorade ges materialet eller produkten en andra chans. På så sätt värnas miljön.

– Vi ser till att det finns olika svårighetsgrad i tillverkningsprocessen för att kunna erbjuda bra arbetsuppgifter till människor med olika förutsättningar och kunskap. Vi tar en dag i taget och lyssnar på hur våra deltagare mår, berättar Zia.

Arbetet på Skåne Stadsmission är omväxlande, det vet Zia som arbetat här så länge. I en organisation med små resurser får alla hugga i där de behövs.

– Ibland står jag i kassan, och då får jag möjlighet att höra vad kunderna säger om våra plagg. Man blir verkligen glad när man hör någon ta fram ett plagg från vår barnkollektion, som är nytt i vårt sortiment, och säga ”titta vad gulliga dessa är”.

Vill du också jobba på Skåne Stadsmission? 
► Lediga tjänster