Vi söker personal till värmestuga i vinter

Vintern närmar sig och vi behöver din hjälp för att bedriva en nattöppen värmestuga för dem som inte har ett hem. Antalet människor som lever i hemlöshet i Malmö överstiger långt de befintliga antalet platser med möjlighet till värme som finns idag. 

För att kunna bedriva denna verksamheten söker vi:

Volontärsamordnare (två tjänster)
Du behöver kunna arbeta obekväma tider såsom kvällar och helger. Du bör ha en vana i att driva processer självständigt. Du behöver vara kontaktsökande och ha ett gott förhållningssätt till självständigt arbete.
Arbetsuppgifter: samordna samtliga volontärer, rekrytera volontärer löpande, hålla i informationsmöten samt individ- eller mindre gruppintervjuer i samband med dessa.

Platsansvariga till värmestugan (tre tjänster)
Du behöver kunna jobba nattskift, vara bekväm med att ha ett övergripande ansvar, fatta beslut samt jobba samordnande och planerande. Erfarenhet av att möta människor i utsatthet är meriterande eftersom en huvuduppgift är att ha kontakt och kommunikation med gäster och volontärer. Du samarbetar också bra i grupp då du och de övriga plats- och säkerhetsansvariga kommer jobba nära varandra.
Arbetsuppgifter: Tillsammans med övriga plats- och säkerhetsansvariga se till att regler och rutiner efterföljs på värmestugan. Interagera med volontärer och gäster. Bistå med hjälp och de-eskalering vid eventuella konflikter. Följa upp och utveckla rutiner på värmestugan under perioden mm.

Säkerhetsansvariga till värmestugan (tre tjänster)
Du behöver kunna jobba nattskift, vara bra på konflikthantering och ha ett vänligt men tydligt tillmötesgående sätt mot andra människor. Vid eventuella svåra situationer behåller du lugnet. Erfarenhet av att jobba med människor i utsatthet är meriterande och det är viktigt att det finns en ömsesidig respekt mellan dig och besökare. Du samarbetar också bra i grupp då du och de övriga säkerhets- och platsansvariga kommer att jobba nära varandra. Flerspråkighet är önskvärt.
Arbetsuppgifter: Tillsammans med övriga säkerhets- och platsansvariga se till att rutiner och regler följs av gästerna på värmestugan. Lugnt och varsamt lösa och hantera konflikter som kan uppstå. Kommunicera och interagera med gäster. Ha god uppsikt över lokalen. Utveckla rutiner på värmestugan under perioden mm.

Vi söker även volontärer för detta uppdrag. Läs mer om volontärarbetet och våra informationsträffar här

 

Information:
Alla tjänsterna tillsätts löpande och kommer vara visstidsanställningar, till minst den 31/3 2019.
Omfattningen på tjänsterna varierar. Plats- och säkerhetsansvariga kommer gå på ett schema med nattskift som kommer uppgå till heltid. Anställningarna för volontärsamordnarna kan vara på 50-100%. Arbetstiderna kommer vara på oregelbundna tider och kan innebära visst nattarbete. Mer information om tjänsterna kan ges vid intresseanmälan.

De organisationer som står bakom en samordning av en nattöppen värmestugan vintern 2018/2019 är Svenska Röda Korset, Malmökretsen av Svenska Röda Korset, Skåne Stadsmission, Svenska Kyrkan, Kontrapunkt och Refugees Welcome Housing Sweden.

Anmälan:

Om du är intresserad av någon av tjänsterna skicka din intresseanmälan så snart som möjligt till varmestuganmalmo@gmail.com