Inlägg

Öppen mötesplats: Ласкаво просимо!

Välkommen till våra öppna mötesplatser för familjer från Ukraina i Malmö och Kristianstad. Detta är en extrainsatt insats för att möta akuta behov och något vi gör utöver vår vanliga verksamhet för människor i utsatthet. 

Öppen mötesplats för familjer på flykt från Ukraina i Malmö:

Öppet: Måndag till torsdag klockan 11–15 

Plats: Malmgatan 1, Malmö

Här finns en trygg plats för vuxna och barn, med plats för gemenskap och lek. Här finns möjlighet att få hjälp med akuta behov som kläder och hygienartiklar, vi bjuder på fika och här finns socionomer som kan hjälpa till med praktiska frågor.

Barn måste komma i sällskap med någon vuxen.

Välkommen!

NYHET: Från och med 16/5 och några veckor framöver har vi sångstund måndagar mellan 14-15. Detta sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

***

Відкрите місце зустрічі для сімей прибулих з України

Працює: з понеділка по четвер з 11:00 до 15:00

Розташування: Malmgatan 1, Malmö

Запрошуємо дорослих та дітей на знайомства та ігри. Тут у вас є можливість отримати допомогу з невідкладними потребами, такими як одяг та предмети гігієни, ми пропонуємо каву і тут вас зустрічають соціологи, які можуть допомогти з практичними питаннями.

Діти повинні бути в супроводі дорослого.

Ласкаво просимо!

НОВИНКА: починаючи з 16/5 і за кілька тижнів вперед, у нас є час для співу по понеділках з 14 до 15. Це робиться у співпраці з Studieförbundet Vuxenskolan.

Kristianstad/Крістіанстаді:

Vi har också en mötesplats i Kristianstad på Östra Boulevarden 48. Öppet 11-15 måndag, onsdag och fredag. Klädutdelning samma dagar 11.30-14.

Mötesplatsen drivs tillsammans med Rädda barnen, Röda Korset och FN-föreningen.

Відкрите місце зустрічі для сімей з України

Працює: понеділок, середа та п’ятниця з 11:00 до 15:00, Забрати одяг можна об 11.30-14.

Розташування: Östra Boulevarden 48, Kristianstad

Запрошуємо дорослих та дітей на знайомства та ігри. Ми пропонуємо каву і можемо допомогти з практичними питаннями. Ви також можете отримати допомогу з невідкладними потребами, такими як одяг. Діти повинні бути в супроводі дорослого.

Ласкаво просимо до Skåne City Mission (Сконе Міської Місії) – Om oss på ukrainska

Katarina välkomnar djur och deras ägare

Varannan månad kommer Katarina Sandelin, legitimerad veterinär, att ta emot hundar, katter och smådjur på Café David i Kristianstad. På onsdag är det dags för första mottagningen. 

 Vi vet att människor i utsatthet har svårt att söka vård och hjälp till sina fyrfota vänner, därför brukar vi försöka hitta veterinärer som vill samarbeta med oss och vi är väldigt glada att Katarina ställer upp, säger Anna Johansson, platsansvarig på Café David i Kristianstad. 

 Jag har funderat länge på någon form av ideellt arbete, men inte riktigt kommit ”till skott”. När veterinären som hade uppdraget tidigare inte kunde fortsätta tänkte jag ”perfekt” och sökte, säger Katarina Sandelin som till vardags arbetar på Växjö Nya Djurklinik.  

Hennes specialistkompetens är hundens och kattens sjukdomar, och det är just hundar, katter och smådjur som hon välkomnar till sin första mottagning onsdag 22/1, 2020 mellan klockan 15.30 och 17.30. De tjänster som erbjuds är bland annat hälsokontroll, vaccinationer och eventuellt kastrering av katter. 

 De som vill komma med sina djur behöver anmäla sig via Café David så att jag vad jag behöver ta med mig, säger Katarina Sandelin.  

Datum för Veterinärmottagning, Café David Kristianstad 2020

Adress: Norretullsvägen 9

Du bokar tid genom att skriva upp dig i caféet, alternativt ringer till caféet och bokar på 0766-471521. Uppge namn, telefonnummer, vad det är för djur och vad du behöver hjälp med.

22/1 kl.15.30–17.30 på Café David

11/3 kl.15.30–17.30 på Café David

13/5 kl.15.30–17.30 på Café David

Vi återkommer med datum i juli.

16/9 kl.15.30–17.30 på Café David

11/11 kl.15.30–17.30 på Café David

Följande tjänster erbjuds, vissa datum kan avvika då kampanjer blir aktuella.

  • Hälsokontroll
  • Kloklippning
  • Öronrengöring
  • Lättare pälsvård
  • Receptutfärdande av medicin
  • Vaccination

 

 

Dödsfall på Nattjouren i Kristianstad

Natten till den 19 januari 2019 avled en person i sömnen, på Skåne Stadsmissions nattjour i Kristianstad. Ambulans och polis tillkallades och orsaken till dödsfallet utreds.

Skåne Stadsmission beklagar det inträffade djupt, och skickar sitt varmaste deltagande till den avlidnes anhöriga och vänner. Det inträffade har drabbat såväl övriga deltagare som medarbetare på Nattjouren och i samarbete med kyrkan och kommunen erbjuder vi stöd till de som är berörda.

– Det inträffade är fruktansvärt sorgligt och vi fokuserar nu på att erbjuda stöd i den krissituation som uppstått säger Marie Hendra, tillförordnad direktor för Skåne Stadsmission.

Med hänvisning till den artikel som publicerats i Kvällsposten, där två personer tar upp sina upplevelser av missförhållanden på Nattjouren i Kristianstad vill Skåne Stadsmission understryka följande:

Nattjourens arbete bedrivs på uppdrag av Kristianstads kommun, och de regler som gäller där är i enlighet med avtalet med kommunen.

Den senaste tiden har hemlösheten i Kristianstad ökat vilket, precis som polisen säger i artikeln, medfört större risk för konflikter och problem i gruppen. Vi på Skåne Stadsmission arbetar kontinuerligt med konflikthantering och har rutiner för hur våra regler ska efterlevas. Vi har en anställd kurator och kompetent personal, varav de flesta har lång erfarenhet av arbete med personer i stor social utsatthet.

Skåne Stadsmission ser allvarligt på uppgifter om vapen, våld, hot och droger i vår verksamhet och kommer tillsammans med våra uppdragsgivare att se över våra rutiner för att se om det finns mer vi kan göra för att erbjuda största möjliga trygghet på Nattjouren.

Lagerförsäljning

Invigning av Café David i Kristianstad

invigning CD Kstad

Igår invigde vi Café Davids nyrenoverade lokaler i Kristianstad. Både personal och deltagare har tillsammans förberett i flera dagar. Man har rensat ogräs, gjort vimplar och blåst ballonger.

Det blev en väldigt trevlig eftermiddag i vårsolen. Ett sjuttiotal  gäster kom, däribland representanter från Kristianstad kommun, lokala företag och samarbetspartners som vi jobbar i vår sociala verksamhet.

Eftermiddagen bjöd på tal, snittar och alkoholfritt bubbel – allt som hör en invigning till.  Men dagens höjdpunkt bjöd en av deltagarna på när han spontant höll ett tal inför alla.

”Utan er här på Café David hade jag inte varit i livet”, berättade han.

Än en gång fick vi påminnas om det viktiga arbete vi gör för människor i utsatthet varje dag, året runt. Ett varmt tack till alla som kom och bidrog till en trevlig eftermiddag!

Läs mer om vårt arbete i Kristianstad.