Läxhjälpvolontär till Unga Forum i Malmö!

Vill du hjälpa våra barn och ungdomar med läxorna?

Om uppdraget

Till hösten söker vi volontärer som vill hjälpa våra barn och ungdomar med studierna. Volontärerna finns på plats för att stötta barnen och ungdomarna i deras läxläsning, hjälpa till att förtydliga och diskutera skoluppgifter, samt vara en trygg vuxen som genom läxhjälpen bidrar till social inkludering av de barn och unga som vänder sig till oss. Det gäller läxhjälp både på högstadie- och gymnasienivå men även på folkskolenivå. Läxhjälpen sker i smågrupper eller individuellt och volontäruppdraget genomförs på Unga Forum i centrala Malmö på måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan kl. 16.00-19.30.

Om rollen som läxhjälpvolontär

Inga särskilda förkunskaper krävs, men du som volontär bör minst ha fyllt 25 år. Vi vill gärna att du har samlat på dig viss livserfarenhet och att du har möjlighet att komma regelbundet under en hel termin och att du kan vara här minst åtta timmar per månad. Detta är framförallt för att stärka barnens och ungdomarnas trygghet.

Alla volontärer måste uppvisa utdrag från Polisens belastningsregister om de ska engagera sig i vår barn- och ungdomsverksamhet.

Ansökan

Om du är intresserad av att bli volontär hos oss skickar du e-post till Liv Palm med rubricering ”Läxhjälpvolontär”. Skriv lite kort om dig själv och varför du tror att du skulle passa bra som läxhjälpare och avsluta med dina kontaktuppgifter så att vi kan höra av oss till dig. Du är även välkommen att höra av dig för mer information.

Om du inte vill eller har möjlighet att hjälpa till med läxor men ändå vill bidra, så söker vi även matlagningsvolontärer under kvällstid.