Nattjouren i Kristianstad öppen igen

Uppdatering: Nattjouren är sedan måndagen den 19/8. Tack och lov gick avloppet snabbare att fixa än vad som först befarades.

Tidigare artikel:

Skåne Stadsmissions Nattjour i Kristianstad tvingas hålla stängt från och med idag, 12 augusti 2019, på grund av problem med vatten och avlopp.
– Vi beklagar verkligen detta, men verksamheten går inte att driva utan fungerande avlopp, säger Sara Larsson, enhetschef i Kristianstad. 

Det var under helgen som avloppet i fastigheten på Näsby i Kristianstad slutade fungera. Efter en besiktning står det nu klart att det inte går att driva Nattjouren förrän problemet är åtgärdat. Nattjouren drivs på uppdrag av Kristianstads kommun, som också äger fastigheten.

– Vi vet i nuläget inte hur lång tid detta kommer att ta att fixa, men ärendet har hög prio hos C4 Teknik, säger Peter Sonnsjö, förvaltningschef Arbete och Välfärd, Kristianstads kommun.

Det är kommunen som är ansvarig för att erbjuda akutboende till invånare som lever i hemlöshet. Den som under perioden har akut behov av tak över huvudet hänvisas till Sociala jouren i Kristianstad (telefonnummer 044-200 400).

– Tyvärr har vi inte kunnat hitta någon ”plan B” utan Sociala jouren får göra en bedömning från fall till fall. Vi hoppas att det inte ska ta alltför lång tid att lösa problemet och naturligtvis försöker vi hitta en preliminär akutlösning under tiden, säger Peter Sonnsjö.

Stadsmissionens enhetschef i Kristianstad Sara Larsson, berättar att Nattjouren haft i genomsnitt tio övernattningar per dygn under juli och hittills augusti.

– Stängningen drabbar så klart de berörda människorna hårt, och vi försöker tillsammans med kommunen hitta alternativa lösningar, säger hon.

Presskontakt: 
Peter Sonnsjö, Kristianstads kommun: 0733-13 49 19.