Hållbart designsamarbete skapar unika handgjorda ljudtavlor

AB Småland, Skåne Stadsmission och malmöföretaget Poasana har inlett ett gränsöverskridande designsamarbete med hållbarhet i fokus från olika perspektiv. Idag lanseras deras unika ljudabsorbenter där de tre organisationerna har bidragit med sina olika kompetenser.

– Det här samarbetet är som en ”match made in heaven” och ”win-win” för alla. Det är kul att man kan göra något med estetik inblandat när det gäller akustik. Här lyfter vi ihop våra världar och gör något nytt, alldeles unikt med våra olika kompetenser och material. Vi har skapat ljudtavlor för hemmiljö. Det är ett hantverk, det är vackert och det är återbruk, säger Christel Breum försäljningschef på Skåne Stadsmission.

De tre organisationerna samlas kring hållbarhet och hälsosam miljö, hållbara jobb, hållbara människor och hållbara produkter är några infallsvinklar. De handgjorda tavlorna är designade av AB Småland, Skånes Stadsmission står för tyg och sömnad medan Poasana bidrar med grundmaterial och idén till ljudabsorbenterna.

Skåne Stadsmission har med sitt klimatsmarta varumärke REMAKE arbetsintegration i fokus samtidigt som de ger liv åt material som har skänkts. Personer som står långt från arbetsmarknaden och behöver arbetsträna får i produktionen arbetsträna, ta ansvar och på det sättet må bättre i sin situation.

För livsstilsbutiken AB Småland är återbruk och hållbarhet en viktig del av verksamheten.

– Vi arbetar ständigt med att erbjuda hållbara produkter. Genom handplockade produkter vill vi inspirera med hållbar inredning och mode. Ljud har en stor del i hur man mår i en miljö och i detta samarbete har vi gått ett steg längre och varit med och designat tavlorna som kan påverka uttryck och känsla där hemma, säger Bruno Bergenholtz grundare av AB Småland.

Ljudhälsa handlar mycket om harmoni. I hemmet, på arbetsplatsen och i andra miljöer. Det är en kombination av att tillgodose alla sinnen.

– Tillsammans vill vi skapa ett hållbart välbefinnande vad gäller ljud, estetik och akustik. Hållbarhet är en del av vårt företags DNA med produktion i Sverige, återvunnet material och främst av allt att vi bidrar till hållbara miljöer ljudmässigt. Att leva måste få låta och genom att inte bara inreda för ögat utan även för örat skapar harmoni i våra hem, säger Patricia Möller VD för malmöföretaget Poasana.

De specialdesignade ljudtavlorna finns till försäljning i AB Smålands butik i Malmö samt på www.absmaland.com