Kreativa verkstaden på Malmö konsthall: ”Jag får nypa mig i armen”

Kreativa verkstadens samarbete med Malmö konsthall nådde på fredagen sitt crescendo. Vernissagen för Colaboratoriet blev en succé.

– Jag var nervös, men stolt, säger Magdalena Tamayo Ekbom, en av konstnärerna.

Colaboratoriet är en utställning med verk från deltagarna i Skåne Stadsmissions Kreativa verkstad. Ett tjugotal medverkande konstnärer har under våren arbetat i olika former av collageteknik. På fredagen var det vernissage på Malmö konsthall.

Magdalena Tamayo Ekbom
FOTO: Ronnie Kronblad

– Jag är så glad att vi på Stadsmissionen har fått komma in i de fina salongerna. Det är så stort att man får nypa sig i armen, för att förstå det, säger Magdalena Tamayo Ekbom och fortsätter:

– Det finns så många talanger och underbara konstnärer, som jobbar och bearbetar sina tankar erfarenheter och känslor, i den varma trygga och omtänksamma miljö som Stadsmissionens kreativa verkstad erbjuder.

”Väntat i tio år”

Magdalena Tamayo Ekbom säger att vernissagen ger henne blodad tand.

– Det är viktigt för självkänslan att ha ett sådant här mål, en utställning på Malmö konsthall, att jobba för. Det sporrar också till fler idéer.

En annan konstnär, som föredrar att uttala sig inkognito, berättar om vad utställningen på Malmö konsthall betyder för henne:

– Jag känner mig väldigt lycklig. Den här dagen har jag väntat på i tio år.

Utställningen kan ses på Malmö konsthall fram till den 18 juni.

Mer information om Colaboratoriet hittar du här!

Projektet stöttas av Sparbanken Skåne.

Foto: Ronnie Kronblad