Kreativa verkstadens utställning på Garaget

”Tillsammans är du aldrig ensam” en konstutställning av deltagare från Skåne Stadsmissions Kreativa Verkstad.

GARAGET, LÖNNGATAN 30, Öppet: Mån, Ons, Tors, Fre 11-18, Tis 11-20, Sön 12-16, Lör stängt.

Under våren och sommaren 2021 har deltagarna med stöd från Sparbanksstiftelsen, arbetat i Skåne Stadsmissions Kreativa Verkstad med en utställning om hur pandemin kommit att påverka vardagen. Och eftersom just den satte stop för att visa utställningen är vi nu glada att visa ett urval av konstverken på Garaget.

Samtidigt som utställningen bjuder på en konstupplevelse är den en dokumentation över en tid som vi förhoppningsvis snart kan se tillbaka på.

Skåne Stadsmission är en idéburen stiftelse som genom olika verksamheter arbetar med att hjälpa människor i olika former av socialt och strukturellt utanförskap som exempelvis hemlöshet, missbruk, psykisk ohälsa och ensamhet.

I Kreativa verkstaden på Malmgatan 14 kan man delta i pågående projekt eller jobba på egen hand. Tanken är att hitta vad varje individ vill göra, tillgodose det så långt det går och låta det växa. Vi har en bred syn på vad kreativitet är, ibland kan ett samtal vara en första kreativ verksamhet som leder vidare till att något nytt uppstår, ibland är det att skriva en låt, måla eller söka ett jobb.

Även om restriktionerna hävts och mycket återgått till det normala vill vi uppmana till att besöka utställningen med förnuft och inte utsätta varandra för onödiga smittorisker.

Länk till evenemang

VARMT VÄLKOMNA!