Ny chans att se Hem?: ”Väckt engagemang och nyfikenhet”

Onsdagen och torsdagen, 27-28 september, öppnar Kreativa verkstaden sina dörrar för utställningen Hem?

– Utställningen har väckt intresse och engagemang och nu, med en liten nytappning, är den verkligen värd att visas igen, säger Oskar Mörnerud, ansvarig för Kreativa verkstaden på Skåne Stadsmission.

Utställningen är en programpunkt på Malmö in the Making och ämnar att svara på frågan: Vad är ett hem?

Det är deltagarna som är verksamma på Kreativa verkstaden, som svarat på den här frågan. Ett hem kan vara både en plats och en känsla – eller varför inte konsten i sig? Att konsten är ett hem, som du kan vila i, om en fysisk bostad saknas. Utställningen, som först gjordes 2019, har ett trettiotal medskapare som genom fotografier, målningar, illustrationer, serier, skulpturer och installationer, svarar på frågan.

Gjordes inför valet

Utställningen är nu uppdaterad för att visa vad som hänt – eller inte har hänt – sedan dess.

– Den är värd att visas igen. När vi gjorde den hade vi ett referensmaterial som var Boverkets riktlinjer för bostäder i Sverige. Den växte fram i valrörelsen 2018, i ett ganska politiskt läge. Nu har det gått en mandatperiod och det finns en poäng att sammanfatta och aktualisera den och visa att det inte har hänt så mycket, säger Oskar Mörnerud.

Öppet alla vardagar

Kreativa verkstaden har öppet alla vardagar och ligger i anslutning till Café David på Skåne Stadsmissions lokaler i Malmö. På Kreativa verkstaden finns möjlighet att uttrycka sig eller använda sig av konst i många olika former, exempelvis att måla, rita, trycka i olika grafiska tekniker, skulptera, lyssna och spela musik, sy, reparera, läsa och skriva.

Här kan du läsa mer om Malmö in the Making

Här kan du läsa mer om Kreativa verkstaden