Vårsalong på Kreativa verkstaden: Farväl Malmgatan!

Once in a lifetime! Fler chanser än så får du inte om du vill vara med när Skåne Stadsmissions konstnärer tar farväl av lokalerna på Malmgatan 14. Den 9 maj vankas det vårsalong – och du är välkommen.

Deltagare och medarbetare börjar så smått ta farväl av lokalerna på Malmgatan 14, som Skåne Stadsmission under året kommer att flytta från. Det kommer inte minst att märkas när Kreativa verkstaden har sin årliga vårsalong. Den 9 maj mellan klockan 11 och 16 är det öppet hus och vernissage på våning 3 i huset som snart inte längre inrymmer Skåne Stadsmissions verksamheter.

Får en chans

Kom och upplev måleri, installationer, grafik, livemusik. Många av konstverken är till salu och vi säljer även våra populära t-shirts och kassar med screentryck av konstnärerna i verkstaden.  Eventuell försäljning går till nytt konstnärsmaterial och resa/utflykt för deltagarna.

– Den här vernissagen är jätteviktig. Vi som inte har tillgångar och medel, men som har mycket inbyggda konstnärliga talanger får en chans att visa upp våra färdigheter i ett årligt event som ger oss ett mål att jobba efter, berättar Magda, som är en konstnärerna som ställer ut på vårsalongen.

Nervös av flytt

Under mer än ett decennium har Skåne stadsmissions kreativa verkstad bjudit in till vårsalong med konstverk gjorda av deltagarna i verkstaden. Den 9 maj blir det sista gången på adressen Malmgatan 14.

– Flytten gör oss alla väldigt nervösa, men vi hoppas att det blir till ett ställe där det finns en bra plats för Kreativa verkstaden, säger konstnären Magda.

Kreativa verkstaden är en del av Café David som är Skåne Stadsmissions öppna verksamhet för socialt utsatta i Malmö. I Kreativa verkstaden kan man delta i pågående projekt eller jobba på egen hand. Tanken är att hitta vad varje individ vill göra, tillgodose det så långt det går och låta det växa. Här finns möjlighet att spela musik, måla, sy, plantera, trycka i olika grafiska tekniker och mycket mer.

Läs mer om Kreativa verkstaden här