Anders Pramborn, direktor

Matmissionen i Helsingborg invigd: ”Är stolt”

Efter intensivt arbete in i det sista kunde Matmissionen i Helsingborg på torsdagen öppna portarna.

– Jag är stolt över att vi kan bidra och ge Helsingborgs medborgare ett alternativ i dessa tider, säger Pradeep Holmqvist, butikschef på den nyöppnade butiken.

Samtidigt är Pradeep noga med att påpeka att expansionen av Matmissionen inte får ses som en lösning i ett samhälle där allt fler har mindre.

–  Det är egentligen självklart att alla människor ska ha tillräckligt med resurser för att kunna försörja sig och sin familj med bra livsmedel, utan att bli hänvisade till en social matbutik. Men nu ser verkligheten ut som den gör, och i den är detta ett initiativ som kommer att hjälpa och lindra för många, menar Pradeep Holmqvist.

Ett femtiotal inbjudna gäster fanns på plats i Matmissionens lokal på torsdagsmorgonen, när Skåne Stadsmissions direktor Anders Pramborn klippte bandet och höll invigningstal.

– Jag är glad att så många från politiken, kommunen och näringslivet, ville vara med här idag. Frågorna om fattigdom och annan utsatthet är ständigt aktuella, men det senaste året har det blivit viktigare än kanske någonsin, säger Anders Pramborn.

Andra butiken i Skåne

Matmissionen är en social matbutik med betydligt lägre priser än i en vanlig livsmedelsbutk. För att kunna handla krävs medlemskap. Här kan du läsa mer om hur det går till för att bli medlem på Matmissionen.

Butiken i Helsingborg är den andra Matmissionen i Skåne, sedan tidigare finns en butik på Mobilia köpcenter i Malmö.

– Jag är glad att vi nu etablerat en butik även i Helsingborg. Med tanke på vilken efterfrågan som tyvärr finns, är det inte alls omöjligt att vi i framtiden kommer öppna fler butiker i Skåne, säger Alireza Mobasheri, områdeschef för sociala företag på Skåne Stadsmission.

Mer om öppningen av butiken i Helsingborg

Mer om Matmissionen